Президентът на Полша Анджей Дуда предупреди новото правителство на страната

...
Президентът на Полша Анджей Дуда предупреди новото правителство на страната
Коментари Харесай

Полският президент обвини правителството, че нарушава закона, в обръщението си за Нова година

Президентът на Полша Анджей Дуда предизвести новото държавно управление на страната да не нарушава конституцията и върховенството на закона в своето новогодишно послание към нацията, съобщи ДПА. Агенцията означи, че президентът е разкритикувал най-много радикалната промяна, осъществена от кабинета на премиера Доналд Туск в държавните медии.

Оглавяваното от някогашния ръководител на Европейския съвет Туск проевропейско държавно управление на Полша, което е на власт от средата на декември, упрекна държавната полска телевизия (ТВП), публичното радио и новинарската организация ПАП в агитация през последните години в интерес на ръководещата тогава консервативна партия " Право и правдивост " (ПиС).

Съответно министърът на културата Бартоломей Шенкевич размени преди Коледа управителните екипи на публичните медии. След като президентът Дуда, който в началото беше политик от ПиС, наложи несъгласие върху проектозакон на държавното управление за бюджета, Шенкевич сложи държавните медии в положение на разпродажба, с цел да се улесни тяхното преструктуриране.

" В една народна власт конституцията, върховенството на закона и положителното политическо държание би трябвало да са на респект. За жал в последните дни съдружното държавно управление в опита си да поеме контрола върху тези медии, наруши изброените правила. За първи път от 1989 г.в Полша има опит да се завладяват държавните медии със мощ, сигналът от някои канали изчезна и стратегии стопираха да бъдат предавани ", съобщи Дуда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР