Израелската армия призова жителите на източната част на Рафах да

...
Израелската армия призова жителите на източната част на Рафах да
Коментари Харесай

Израел призова жителите на Рафах да се евакуират

Израелската войска прикани жителите на източната част на Рафах да се насочат към „ разширена филантропична зона “ в палестинската територия преди предстоящата военна интервенция . Перспективата за израелската атака в Рафах провокира паника от страна на филантропични организации и международните водачи.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Израел към момента не е показал „ благонадежден проект за действителна отбрана на цивилните, които са в заплаха “, и без подобен проект Вашингтон „ не може да поддържа огромна военна интервенция в Рафах “.
 а
Скоро след началото на войната в Газа на 7 октомври Израел сподели на палестинците, живеещи в северната част на Газа, да се реалокират в „ безвредни зони “ в южната част на територията. Но Рафах е неведнъж бомбардиран от въздуха и палестинците постоянно споделят, че нито една зона в Газа не е безвредна.

„ ЦАХАЛ разшири филантропичната зона в Ал-Маваси, с цел да одобри увеличените равнища на помощ, постъпваща в Газа “, се споделя в изказването на воените. „ Тази заран започнахме интервенция с стеснен обсег за краткотрайна евакуация на жителите в източната част на Рафах “, съобщи боен представител на онлайн брифинг, съобщи Агенция Франс Прес.
 а
Съобщенията за краткотрайно пренасяне в филантропичната зона ще бъдат излъчени посредством плакати, SMS известия, телефонни позвънявания и медийни излъчвания на арабски език.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР