Фактът, че през последните 30 години процентът на затлъстяване в

...
Фактът, че през последните 30 години процентът на затлъстяване в
Коментари Харесай

Какво се случва с организма след спирането на един известен медикамент за отслабване?

Фактът, че през последните 30 години процентът на затлъстяване в света се е нараснал над два пъти, бе обявен от интернационален екип откриватели. Ситуацията е толкоз сериозна, че някои специалисти приказват за световна зараза от затлъстяване. Всъщност през днешния ден всеки осми човек на планетата е с наднормено тегло. Проблемът се утежнява от обстоятелството, че не е елементарно да се отървем от непотребните килограми. А неналичието на „ вълшебно хапче за намаляване “ може да докара до меланхолия. И защото затлъстяването предизвиква редица здравословни проблеми, той е петата водеща причина за гибел в международен мащаб. Това е и повода за възходящата известност на огромното многообразие от артикули за намаляване.

И по този начин, евентуално сте чували за високата успеваемост на медикаменти като Семаглутид (Wegovy и Ozempic) и Тирзепатид (Zepbound и Mounjaro), които ви оказват помощ да се отървете от глада и да влезете бързо във форма. Нещо повече, Ozempic безусловно се е трансформирал във вълшебна пръчка за холивудските звезди. Само че това инжектируемо лекарство е създадено особено за битка с диабета вид 2 и използването му би трябвало да се управлява от доктор. Нека разберем какво съставлява това популярен медикамент и дали след прекъсването а неговата приложимост е допустимо още веднъж да се напълнее.

Съществуват разнообразни способи за намаляване, а един от най-новите се оказа доста издирван

Помага ли ви Оземпик да отслабнете?

Оземпик е инжекционен лекарствен артикул, създаден за надзор на равнищата на кръвната захар при възрастни с диабет вид 2. Въпреки че Оземпик публично не е лекарство за намаляване, многочислени изследвания демонстрират, че хората, които го одобряват, могат да изгубят част от тежестта си по време на лекуването.

Освен това дейната съставна част на Ozempic – семаглутид, е утвърдена от Американската организация по храните и медикаментите (FDA) в по-високи дози за лекуване на хора, страдащи от затлъстяване и други болести, свързани с тежестта. Само че под друго име – Wegovy (Вегови).

Активната съставна част на Ozempic, семаглутид, е рецепторен агонист на глюкагоноподобния пептид-1 (GLP-1). Той задейства GLP-1 рецепторите в целия организъм и ускорява действието на естествения хормон GLP-1

Според формалния уеб страница на лекарството продуктът Ozempic оказва помощ за възстановяване на равнищата на кръвната захар при възрастни с диабет вид 2. Както и понижава хемоглобина А1С (показател за равнищата на глюкоза в кръвта) с течение на времето. Смята се, че лечението с това лекарство също по този начин понижава риска от сърдечносъдови болести.

„ Лекарството усилва производството на инсулин от панкреаса в отговор на приема на храна, което оказва помощ за управление равнищата на кръвната захар. То също по този начин понижава производството на глюкагон – хормонът, който покачва равнищата на глюкозата. По създание Ozempik съставлява независима инжекция семаглутид, която се ползва един път седмично “, изясняват основателите на лекарството.

обясняват основателите на лекарството.

Трябва да се означи, че Ozempik не е инсулин, а лекарство, което оказва помощ на панкреаса да го създава, когато равнищата на кръвната захар са високи и рядко води до ниски равнища.

Ozempic vs Wegovy

Въпреки че Ozempic не е особено обозначен като лекарство за намаляване, изследвания, спонсорирани от производителя Novo Nordisk, демонстрират, че хората, приемащи семаглутид, в действителност отслабват. И защото през 2021 година FDA утвърди семаглутид за загуба на тегло под комерсиалното название Wegovy, той съдържа по-висока доза семаглутид от Ozempic. Това са 2,4 мг семаглутид във Wegovy спрямо 0,5 мг, 1 милиграм или 2 мг семаглутид в Ozempic.

Освен върху равнищата на кръвната глюкоза и диабета вид 2, семаглутид въздейства и върху тежестта посредством въздействието си върху центровете за апетит в мозъка. Особено в хипоталамуса, намалявайки глада, апетита и желанието за храна. Както и забавяйки скоростта на изпразване на стомаха, което дейно удължава чувството за задоволеност след хранене.

Според изявленията в американските медии над 25 000 поданици на Съединени американски щати одобряват Wegovy за намаляване

„ Крайният резултат е понижаване на възприятието за апетит, удължение на чувството за задоволеност и в последна сметка – понижаване на тежестта. От друга страна, Ozempic е утвърден за лекуване единствено на диабета и не е лекарство за намаляване “, изясняват основателите на лекарството.

обясняват основателите на лекарството.

Въпреки обстоятелството, че Ozempic и Wegovy всъщност са едно и също лекарство (просто се оферират в разнообразни дози), огромното търсене съществено се отрази на наличността на Wegovy. В резултат на това Wegovy неведнъж се оказваше привършен и недосегаем от момента на излизането му на пазара. Това накара доста хора да злоупотребяват с Ozempic.

Ето тук идва най-интересното. Въпреки че приемът на семаглутид може да ви помогне да отслабнете по време на лекуването, множеството хора бързо напълняват още веднъж, когато спрат да одобряват лекарството.

„ Проучванията демонстрират, че при цялостно прекъсване на Ozempic има възможност по-голямата част от свалените килограми да бъдат възобновени в границите на няколко месеца “.

Това са думите на Реха Кумар. Той е основният доктор на учредената на доказателства стратегия за намаляване Found и практикуващ ендокринолог в научен медицински център в Ню Йорк.

Нима не може да се отслабне вечно?

Заключението е, че прекъсването на приема на семаглутид ще докара до възвръщане на тежестта при множеството хора. И по този начин, дали тези медикаменти са просто друга (скъпа) форма на диета? Експертите означават, че въпреки приемът на семаглутид при затлъстяване да оказва помощ на организма да се освободи от мазнините, той не се занимава с аргументите, заради които сте напълнели. Причината е, че затлъстяването е хронично и сложно заболяване.

Така че отслабването благодарение на новоизмислено лекарство може да се съпостави с лекуване на хипертонията (високо кръвно налягане), което… продължава цялостен живот. Същото е и със затлъстяването. Лекарствата оказват помощ, само че единствено до момента в който ги приемате. Следователно са нужни няколко едновременни метода, а приемът на медикаменти е единствено част от цялостната терапия. Освен това, като нежелателен непряк резултат, прекъсването на семаглутид може да подкопае другите тактики за понижаване на тежестта.

Ким Кардашиян не крие, че отслабва благодарение на Ochempic

Научните проучвания демонстрират, че сред 6 и 13,5% от участниците стопират приема на Ozempic и Wegovy, основно заради страничните резултати. Но тези изследвания не включват хората, на които се е наложило да спрат приема заради проблеми с цената или доставките.

„ Не знаем какъв брой хора е трябвало да спрат приема на лекарството през последните няколко години точно по тези аргументи. Затова е значимо да разберем по какъв начин се отразява прекратяването на приема на лекарството върху организма “,

споделят специалистите.

И по този начин, какво се случва, когато спрете приема на това съвременно лекарство? По предписание са нужни няколко дни (или даже няколко седмици), с цел да могат веществата да изоставен организма. Случват се няколко неща. Започвате още веднъж да се чувствате гладни, тъй като както мозъкът, по този начин и червата към този момент не получават медикаментите, които покачват равнището на кръвната захар. Тоест лекарството към този момент не влияе на панкреаса.

В случаите, когато Оземпик се употребява съгласно предписанието, ще са нужни други медикаменти, с цел да се поддържат равнищата на кръвната захар в допустими граници. В дълготраен проект при множеството хора се следи възобновяване на предходните равнища на кръвното налягане и холестерола. Това значи, че откакто лекарството бъде спряно, организмът стартира да складира мазнини.

Изводи

Интересно е, че рискът за организма от съмненията в тежестта е по-висок при хората, които не страдат от затлъстяване. Това би трябвало да бъде предизвестие за тези, които не са затлъстели, само че към момента одобряват семаглутид: страхът от струпване на наднормено тегло при прекъсване на лекарството е състоятелен и към него би трябвало да се подходи непосредствено.

Напълно е допустимо да отслабнете, като приемате това съвременно лекарство. Важното е да не напълнеете още веднъж

Тъй като затлъстяването има доста аргументи и фактори, които го ускоряват, има доста учредени на доказателства подходи за понижаване на тежестта. Те включват: здравословен сън, физически извършения и вярно хранене (нищо ново).

Така, приемайки Ozempic, евентуално ще загубите малко мускулна маса и доста мазнини, изключително в случай че се упражнявате постоянно и се храните здравословно. Имайте поради също, че стигмата и срамът, свързани с формата и размера на тялото, не се лекуват с приема на Ozempic. Накратко, здравето, както физическото, по този начин и психическото, е най-ценното, което имаме, по тази причина не приемайте никакви медикаменти без лекарско наставление.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР