Руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки възможността за преговори между

...
Руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки възможността за преговори между
Коментари Харесай

Лавров: Няма с кого да преговаряме за Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров, разяснявайки опцията за договаряния сред Русия, Запада и Украйна, съобщи, че " към момента няма с кого да се приказва ". Според него никой от западните и украинските политици не е подготвен за сериозен диалог, а единствено " се играе подигравка на договаряния ".

" Все още няма с кого да се беседва. Дадох образци с изказвания на украинското, американското и европейското управление, на политическата класа. Никой от тях не е подготвен за сериозен диалог. Те " играят " подигравка на договаряния под формата на среща в Швейцария. Форматът " Копенхаген " е в безспорна невъзможност ", съобщи Лавров в изявление за босненския ефирен канал ATV (цитирано на уеб страницата на съветското външно министерство).

Според Лавров уредниците на срещите " посредством шантаж и неистини " въвличат разрастващите се страни и страните от Глобалния юг в такива срещи.

" Някои от тях вземат участие, само че по-късно ни изясняват, че вземат участие с единствената цел да обяснят безсмислието на сходни мероприятия без присъединяване на Русия и въз основа на ултиматуми. Някои от тях към този момент са разочаровани и са спрели да идват на такива събития ", разгласи Лавров.

В началото на 2024 година украинският президент Володимир Зеленски изиска от Швейцария да провежда мирна конференция за разрешаване на спора в Украйна. На 2 май швейцарското външно министерство разгласи, че мирната конференция ще се организира на 15 и 16 юни в град Бюргенсток.

За присъединяване са поканени представители на 160 страни и международни организации. По думите на швейцарския президент Виола Амхерд предложения са изпратени на представители на Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка, както и на папа Франциск. Русия не е получила покана за конференцията.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР