Ветото на грузинския президент Саломе Зурабишвили върху спорния закон за

...
Ветото на грузинския президент Саломе Зурабишвили върху спорния закон за
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Ветото върху закона за чуждото влияние дава на правителството миг за размисъл

В етото на грузинския президент Саломе Зурабишвили върху противоречивия закон " за непознатото въздействие " дава на държавното управление " момент за по-задълбочен размисъл ", съобщи през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел , представен от Франс прес.

" Призовавам всички грузински политици и ръководители да употребяват добре тази отдала се опция и да подсигуряват, че Грузия ще остане на европейския път, подкрепян от популацията ", написа Мишел в обществената мрежа " Екс ".

One of the greatest achievements of democracies is to have replaced weapons with words. This progress can never be taken for granted.

The Slovak people will emerge even stronger from the recent attack on your democracy.

Below my message to the people of.…
— Charles Michel (@CharlesMichel)
" В настоящия си тип законът не подхожда на полезностите и пътя на Европейски Съюз ",  означи той и добави: " Продължавам да проследявам от близко развиването на обстановката в Грузия ".

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел към този момент прикани от името на Европейската комисия Грузия да отдръпна този закон, който опонира на " полезностите и главните правила " на Европейски Съюз.

По-рано през днешния ден Зурабишвили разгласи, че е наложила несъгласие на закона, провокирал всеобщи митинги в продължение на седмици. Управляващата партия " Грузинска фантазия " обаче разполага с задоволително болшинство, с цел да отхвърли президентското несъгласие и се чака през идващите дни да го направи.

Грузинското държавно управление твърди, че задачата на закона, според който медиите и неправителствените организации, получаващи над 20% от финансирането си от чужбина, би трябвало да се записват като " прокарващи ползите на задгранична мощ ", е да насърчи прозрачността и да ограничи нездравословното, съгласно него, непознато въздействие в страната.

Вижте повече в нашата галерия : 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР