Президентът на Перу Педро Кастило наложи полицейски час в столицата

...
Президентът на Перу Педро Кастило наложи полицейски час в столицата
Коментари Харесай

Перу налага полицейски час, за да спре протестите заради нарастващите цени на горивото

Президентът на Перу Педро Кастило наложи полицейски час в столицата Лима във вторник, забранявайки на хората да напущат домовете си в опит да ограничи митингите против възходящите цени на горива и торове, които се разпространиха в цялата страна, предава

„ Кабинетът се съгласи да разгласи възбрана за подвижност на жители от 2 часа сутринта до 23:59 часа във вторник, 5 април, с цел да отбрани главните права на всички хора “, сподели Кастило в послание, излъчено в цялата страна малко преди среднощ.

В понеделник вълната от митинги против покачването на цените на горивата и торовете, провокирани от съветската инвазия в Украйна, продължава към този момент втора седмица, до момента в който държавното управление се пробва да смъкна цените.

Протестите съставляват жестока действителност за оспорваното президентство на левия Педро Кастило, селянин-фермер и учебен преподавател, който завоюва изборите предходната година с голямата поддръжка на бедните в селските региони.

Но поддръжката му бързо понижа даже в селските региони и е към 25% в цялата страна. За осемте си месеца на поста си Кастило оцеля при два опита за импийчмънт и мина през невиждан брой членове на кабинета.

Протестите стават все по-насилствени и минимум четирима души са убити, заяви държавното управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР