Президентът на Перу Дина Болуарте каза в понеделник, че нейното

...
Президентът на Перу Дина Болуарте каза в понеделник, че нейното
Коментари Харесай

Перу бори престъпността с извънредно положение

Президентът на Перу Дина Болуарте сподели в понеделник, че нейното държавно управление е оповестило изключително състояние в три области, наранени от скок на престъпността. Това е мярка, която разрешава на военните да оказват помощ за налагането на сигурност, оповестява " Ройтерс ".

Тя е въведена в Сан Хуан де Луриганчо и Сан Мартин де Порас, столицата Лима, северния квартал Талара, уточни Болуарте.

Мярката, която министър-председателят Алберто Отарола сподели, че ще влезе в действие във вторник, стопира цивилен права като неприкосновеността на дома.

През последните дни полицията заяви за офанзиви в Сан Хуан, в това число мятане на бойна граната в нощен клуб , което дружно с друга близка офанзива с граната рани общо минимум 15 души.

Сигналите за закононарушения до полицията в Лима са се нараснали до близо 160 200 предходната година, в съпоставяне със 120 350 през 2021 година , съгласно службата на омбудсмана на страната.

През последните дни локалните управляващи приканиха въоръжените сили да оказват помощ на полицията в битката с престъпността, а някои десни депутати даже предложиха сурови ограничения, сходни на тези на президента Найиб Букеле в Ел Салвадор .
 Четирима починали и трима ранени военни при сражения в Перу
Четирима починали и трима ранени военни при сражения в Перу

При конфликт с бойци на формация в най-голямата зона за развъждане на кока в Перу

Правителството на Перу обаче изключи опцията да предприеме сходни ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР