Президентът на Молдова Игор Додон изключи възможността за използването на

...
Президентът на Молдова Игор Додон изключи възможността за използването на
Коментари Харесай

Молдовският президент проговори за предстоящата война в Приднестровието

Президентът на Молдова Игор Додон изключи опцията за потреблението на военна мощ срещу Приднестровието, като по този метод опроверга някои изявления в пресата, че е допустимо военните дейности в района да бъдат обновени, в изявление обещано за ТАСС.

„ Като президент и главнокомандващ на въоръжените сили, в никакъв случай няма да дам заповед за потреблението на военна мощ във връзка с Приднестровието “, съобщи Додон.

„ Вече доста пъти разясних тази тематика и ще повторя още един път: страната ни може да се сплоти единствено по кротичък път “, акцентира президентът.

Той съобщи още, че изявленията в молдовските и задграничните медии, за военния капацитет на армиите от двете страни на река Днестър и допустимо обновяване на военния спор са го обезпокоили.

За да разсея тези клюки, президентът, на който са в съпротива Народното събрание и държавното управление, образувано от проевропейските партии в страната, персонално организира ревизия на военните елементи, прецизира Фокус.

„ Не открих някой да се подготвя за война “, съобщи Додон и добави, че е изискал от военното командване да го осведоми в детайли за всички учения и напредвания на войски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРБОНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР