Президентът на Младите европейски социалисти (ЙЕС) Жоао Албъкърк, целият секретариат

...
Президентът на Младите европейски социалисти (ЙЕС) Жоао Албъкърк, целият секретариат
Коментари Харесай

Проведе се първа част от заседанието на Младите европейски социалисти в България

Президентът на Младите европейски социалисти (ЙЕС) Жоао Албъкърк, целият секретариат на ЙЕС, млади европейски водачи и представители на управлението на МО в Българска социалистическа партия организираха първата си работна среща на Позитано 20.

Деница Златева, зам.-председател на Народно събрание на Българска социалистическа партия поздрави европейските социалисти с думите: „ Щастлива съм да видя толкоз доста младежи от толкоз разнообразни страни. За мен е чест да бъдете наши посетители и се веселя, че управлението на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия е хазаин на съвещание на Бюрото на Младите европейски социалисти.

Като заместник-председател на Българска социалистическа партия желая да ви споделя, че след изборите предходната година ние имаме най-младата парламентарна група, като съвсем половината са на възраст под 40 години. Съвсем скоро ни предстоят локални избори и съм уверена, че наклонността към подмладяване на нашите представители във властта ще продължи. Успях да се срещна с дневния ред на съвещанието и съм впечатлена от амбициозната стратегия и тематиките, които сте планували. Пожелавам ви сполучливо съвещание и ползотворни диспути.”

Очаква се водачът на левицата Корнелия Нинова да се срещне с европейските социалисти на следващия ден.

Основен предмет на разискванията, заложен в дневния ред, в първия ден от форума е бъдещето развиване на Европа и мястото на младежите в нея. В полемиката интензивно присъединяване взе Вероника Делибалтова, ръководител на МО в Българска социалистическа партия и Николай Бериевски, интернационален секретар на МО в Българска социалистическа партия.

Друга тематика от дневния ред на европейските социалисти бе подсилване и възстановяване обществения стандарт на младежите в Европа, което да докара до практическа смяна на техния живот с съответни юношески политики. Отбелязана бе и нуждата от увеличение на средствата за Младежка гаранция като един от основните механизми за справяне с безработицата измежду младите.

Бяха обрисувани и вероятностите пред сътрудничестовото на ЙЕС и Младежко обединяване в Българска социалистическа партия. В бъдеще се планува взаимно осъществяване на тематични семинари, зимни университети и летни лагери.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР