Президентът на Microsoft Брад Смит и премиерът на Гърция Кириакос

...
Президентът на Microsoft Брад Смит и премиерът на Гърция Кириакос
Коментари Харесай

Microsoft инвестира 1 млрд. долара в център за данни в Гърция 

Президентът на Microsoft Брад Смит и министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис показаха инвестиция на американската компания в южната ни съседка на стойност 1 милиард $, написа електронното издание на вестник Protothema.

Според информацията, сумата ще бъде вложена в създаването на огромен център за данни за съпорт на Cloud услугите, ориентирани към клиенти на платформата Microsoft Azure. Очаква се съответният център за данни, който ще бъде основан в Атика, да покрива по-широкия район на Югоизточна Европа. Инвестицията се прави оценка на 400 милиона евро, макар че нейната добавена стойност се чака да доближи 1 милиард евро. Първата среща на господин Мицотакис с господин Смит се състоя на 23 януари в Давос, последвана от друга среща в Атина на 27 януари.

„ Най-голямата инвестиция през 28-те години на Microsoft в Гърция! Това демонстрира доверие към хората, стопанската система и държавното управление. Това не е нещо, което вършим в доста страни, нито го одобряваме безгрижно. И фактът, че го вършим през 2020 година, мисля, че приказва красноречиво за протичащото се в Гърция. Cloud e освен инфраструктура, само че и цитадела, тъй като е значимо да защитим данните, които произвеждаме. Трябва да имаме мощна цитадела, а ова не може да стане без неуморните старания на държавното управление “, съобщи президентът на Microsoft Брад Смит.  

„ Само за 9 месеца достигнахме до основаването на забележителна новаторска инвестиция от многостранно значение. Анализаторите приказват за обща икономическа изгода, която в дълготраен проект може да надвиши 1 милиард евро. Общата изгода се усилва стремглаво, в случай че се оцени цената на трансформацията в стопанската система като цяло ”, означи министър председателят на Гърция. 

По думите на Мицотакис, в южната ни съседка ще има три великански уреди за предпазване на цифрови данни, като към този момент са отделени площи за тях в региона на Атика. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР