Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че политиците,

...
Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че политиците,
Коментари Харесай

Президентът на Мексико: карантините са диктатури

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че политиците, които постановат карантини или полицейски часове поради пандемията от новия ковид, се държат като диктатори, съобщи Асошиейтед прес.

Той направи този коментар до момента в който за следващ път беше питан за какво съвсем в никакъв случай не носи защитна маска и отвърна, че това е въпрос на персонална независимост. "Всеки е свободен. Който желае да носи маска и да се усеща в по-голяма сигурност, е добре пристигнал да го прави ", сподели мексиканският президент, осведоми Българска телеграфна агенция.

Пандемичните ограничения, които лимитират напредванията на хората, "са на респект измежду управляващите, които желаят да покажат, че работят с твърда ръка, измежду диктатурите ", съобщи Лопес Обрадор. "Много от тях излагат на показ властническите си инстинкти. Най-важното нещо е да се подсигурява свободата ", добави мексиканският президент.

Той е срещу въвеждането на ограничаващи ограничения поради новия ковид, като акцентира, че някои хора претърпяват ден за ден с това, което припечелват на улицата.

Не излиза наяве дали критикувайки рестриктивните мерки, Лопес Обрадор приказва за държавници на други страни, или за локални водачи в Мексико, най-вече от опозиционни партии, които се пробват да вкарат коронавирусни ограничавания в Мексико, отбелязва АП. Мексико подписа съглашение с Пфайзер за доставка на 34,4 милиона дози ваксина против ковид, заяви през вчерашния ден здравното министерство, представено от Ройтерс. Мексико чака да получи 250 000 дози от имунизацията този месец и ще имунизира с преимущество здравните служащи, заяви министерството в Туитър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР