Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах изпрати отворено

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах изпрати отворено
Коментари Харесай

МОК до спортистите: Споделяме вашата несигурност, но сме в дилема

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах изпрати отворено писмо до спортистите по отношение на разпространяването на ковид и несигурността към провеждането на олимпийските игри в Токио през лятото.

В писмото си Бах написа, че организацията споделя несигурността, която е обхванала целия свят поради ковид и разкрива, че МОК е пред алтернатива, само че в границите на идващите четири седмици ще бъде взето решение дали ще има Летни олимпийски игри това лято.
40-годишното " олимпийско " проклинание, което удря Токио за повторно Никога преди игрите не са отменяни в спокойно време...
" Драги спортисти,

В тази невиждана рецесия всички сме единни. Подобно на вас, ние сме доста загрижени за това, което пандемията COVID-19 прави в живота на хората. Човешкият живот има преимущество пред всичко, в това число организирането на игрите. МОК желае да бъде част от решението.

Затова сме приели за наш водещ принцип да опазваме здравето на всички участващи и да способстваме за преодоляването на вируса. Бих желал да ви уверя, че ще се придържаме към това във всички наши решения по отношение на олимпийските игри в Токио 2020.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Пътят до Токио е доста друг за всеки от вас, които идвате от 206 НОК. Много от вас не могат да се приготвят и упражняват по метода, по който сте привикнали, или даже въобще не, заради ограниченията за битка с COVID-19 във вашата страна. Много от вас упражняват и се радват да осъществен олимпийска си фантазия. Много от вас към този момент са квалифицирани за игрите; забележителен брой не са.

Това, което всички споделяме обаче, е голяма неустановеност. Тази неустановеност разклаща нервите ни и поражда или ускорява подозренията за позитивно бъдеще; унищожава вярата. Някои даже би трябвало да се опасяват за самото си битие. Тази неустановеност произтича от обстоятелството, че към този миг никой не може да направи изцяло надеждни изказвания за продължителността на тази битка с вируса. Това важи за спорта, науката, медиите, политиката и цялото общество. Затова и МОК за жалост не може да отговори на всички ваши въпроси. Ето за какво разчитаме на препоръките на работна група, в това число Световната здравна организация (СЗО).

Като съумели спортисти знаете, че в никакъв случай не би трябвало да се отхвърляме, даже шансът да успеем да наподобява доста дребен. Нашият ангажимент към олимпийските игри в Токио 2020 се основава на този опит. Опитът ни като спортисти е, че постоянно би трябвало да сме подготвени да се приспособяваме към нови обстановки. Поради тази причина, както бе посочено нагоре, мислим по разнообразни сюжети и ги приспособяваме съвсем всеки ден.

Снимка: Reuters

От една страна, в Япония има доста усъвършенстване и хората посрещат с възторг олимпийския огън. Това би могло да ускори доверието ни в нашите японски домакини, че с избрани ограничавания за сигурност можем да организираме олимпийски игри в страната, като съблюдаваме правилото ни за запазване здравето на всички участващи. От друга страна, следим фрапантно нарастване на случаите и новите огнища на вируса в разнообразни страни на разнообразни континенти. Ето за какво би трябвало да предприемем идната стъпка в нашите сюжети.
Цинизмът на МОК Пандемията от ковид се разраства, само че Томас Бах мълчи
Мисля, че мога да схвана тези измежду вас, които считат обстановката за незадоволителна. Въпреки че при доста разнообразни условия и по доста разнообразни аргументи имах опит с несигурността като състезател, обвързван с олимпийските игри в Москва 1980 година Не бяхме сигурни дали игрите ще се проведат и дали ще ни бъде позволено да участваме. Честно казано, бих предпочел, в случай че тогава лицата, които вземаха решенията, имаха повече време да вземат решение въз основата на по-сигурна информация.

Нашата съществена информация през днешния ден е, че окончателното решение за датата на олимпийските игри в Токио 2020 в този момент към момента би било прибързано.

И по този начин, като вас, ние сме пред алтернатива: Отмяната на Олимпийските игри би унищожила олимпийската фантазия на 11 000 спортисти от всички 206 национални олимпийски комитети, от олимпийския тим на МОК за бежанците, най-вероятно за параолимпийските спортисти и за всички хора които ви поддържат като треньори, лекари, длъжностни лица, сътрудници в тренировката, другари и семейство. Отмяната не би решила нито един проблем и не би помогнала на никого. Следователно това не е в нашия дневен ред.

Решение за отсрочване през днешния ден не би могло да уточни нова дата за олимпийските игри заради несигурното развиване и в двете направления: усъвършенстване, което следим в редица страни, с помощта на подхванатите строги ограничения или влошаващата се обстановка в други страни.

Снимка: Reuters

За разлика от други спортни събития, отлагането на олимпийските игри е извънредно комплицирано предизвикателство. Само да ви дам няколко образеца: редица основни обекти, нужни за игрите, вероятно няма да са налични. Ситуациите с милиони нощувки, които към този момент са резервирани в хотели, са извънредно сложни за справяне и интернационалният състезателен календар за най-малко 33 олимпийски спорта би трябвало да бъде приспособен. Това са единствено няколко от доста, доста повече провокации.

Следователно, за по-нататъшното изследване на разнообразни сюжети, ще е належащо цялостно ангажиране и съдействие на Организационния комитет на Токио 2020 и японските управляващи, както и на всички Международни федерации (МФ) и Национални олимпийски комитети (НОК) и всички заинтригувани страни от олимпийските игри. В светлината на влошаващата се обстановка в международен мащаб и в духа на нашия споделен ангажимент към олимпийските игри през днешния ден Изпълнителното бюро на МОК даде началото на идната стъпка в нашите сюжети.

Заедно с всички заинтригувани страни започнахме подробни полемики през днешния ден, с цел да приключим нашата оценка на бързото развиване на международната здравна обстановка и нейното влияние върху олимпийските игри, в това число сюжет за отсрочване. Работим доста интензивно и сме сигурни, че ще приключим тези полемики в границите на идващите четири седмици.

Снимка: Reuters

Знам, че тази невиждана обстановка оставя доста от вашите въпроси отворени. Знам също, че този разумен метод може да не е в сходство с страстите, през които доста от вас би трябвало да преминат. Ето за какво, до момента в който се опитваме да отговорим на вашата обстановка и на въпросите, които може да имате по отношение на вашата подготовка, вашите квалификации и присъединяване ви в игрите, предлагаме ви да следите за актуализациите на платформата Athlete365, само че и да поддържате близки контакти с вашите НОК и националните федерации.

Всички ние работим за това, вярата, която толкоз доста спортисти, НОК и МФ от всички пет континента са изразили, да се извърши: че в края на този мрачен тунел, който всички ние ще преминем дружно, без да знаем какъв брой дълго ще трае това, олимпийският огън ще бъде светлина в края на тунела.

Като сътрудник олимпиец се надявам, че можете да разберете предизвикването пред което сме изправени и да приемете и подкрепите нашите правила, които са за отбрана на вашето здраве, здравето на вашето семейство и на всички, и да запазите жива олимпийската си фантазия.

Пожелавайки на вас, фамилиите ви и приятелите ви преди всичко положително здраве и всичко най-хубаво, аз оставам,

С другарски привет,

Томас Бах
Президент ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР