13 месеца и шести опит да започне делото срещу британския

...
13 месеца и шести опит да започне делото срещу британския
Коментари Харесай

Британският пастор, обвинен в блудства с деца в Сливен: Покайвам се! Царството приближи, вярвам само в Исус

13 месеца и шести опит да стартира делото против английския свещеник Даниел Хъл в Районния съд в Сливен, оповестява Българска национална телевизия.

През април предходната година прокуратурата даде на съд пастора за блудничество с 14 деца от Сливен.

" Покайвам се! Царството приближи, имам вяра единствено в Исус Христос, Исус ще пристигна като арбитър, не вярвайте на неистини ", съобщи свещеник Даниел Хъл.
 

Какво проповядва той, каква деноминация?

Ивана Кралева: Евангелска.

А тези обвинявания за полов контакт с деца по какъв начин ги приемате?

Ивана Кралева: Като обвинявания, даже като злоба от други пастери.

Но има доказателства, със СРС-та, документирани са.

Ивана Кралева: Той не е по този начин наименуван пастер, той е пастер от висока класа.

Британският свещеник Даниел Хъл е упрекнат в блудничество с малолетни момчета от ромската махала на Сливен. В момента той е арестуван в Бургаския затвор. Според показанията на пострадалите Хъл е имал контакт с 14 деца.

Пасторът е английски жител, осъждан в родината си за полово принуждение и педофилия. Идва в България, само че през 2016 година е екстрадиран назад. След като е освободен от британски затвор още веднъж се връща в страната ни.

45-годишният свещеник беше задържан за пръв път през септември 2019 година и упрекнат за блудничество с 8 момченца, пет от които са под 14-годишна възраст. Даниел Хъл е арестуван под стража, само че по-късно е освободен с парична гаранция.

Според събраните тогава доказателства в Молитвения дом, който Хъл прави в ромския квартал в Сливен, има помещение, където децата постоянно оставали да спят. Те получавали от Хъл дарове, а фамилиите им пари. Често родителите знаели какво се случва, само че пускали момчетата, тъй като пасторът плащал обилно.

През август 2022 година пасторът още веднъж бе задържан и упрекнат в разврат с три малолетни и едно малолетно момче още веднъж от ромския квартал " Надежда " в Сливен. Според обвиняването в интервала от юни до 10 август 2022 година Хъл подмамвал децата с лакомства и пари, употребявайки ситуацията им на взаимозависимост по отношение на него. След като беше арестуван, жителите на квартала се събраха на проява в негова отбрана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР