Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, потвърди, че Барселона

...
Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, потвърди, че Барселона
Коментари Харесай

Ла Лига: Барселона няма да се наказва

Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, удостовери, че Барселона няма да бъде глобен от лигата за хипотетични заплащания на някогашния вицепрезидент на съдийската комисия Енрикес Негрейра.

В сряда гръмна скандал, за който се твърдеше, че каталунците са наели услугите на компания, благосъстоятелност на някогашния вицепрезидент на техническия комитет на реферите Негрейра. Разкритите заплащания, осъществени сред 2016-а и 2018-а година, са на обща стойност 1,4 милиона евро. Според подписания контракт Негреирa бил зает консултантски услуги, като да дава разнообразни препоръки на футболния клуб, включително и по какъв начин самите играчи да се държат с реферите. Паралелно с това обаче той е заемал управителната си роля в Съдийската комисия, което се третира като спор на ползи. 

Клубът бързо отхвърли обвиняванията в непозволени дейности, заявявайки, че заплащанията са направени за консултантски услуги и механически отчети за играчи от по-ниските лиги, а новината е пусната в този миг, с цел да се дестабилизира клубът. Появиха се изказвания, че на Барселона вогат да лишават точки от актива им в шампионата или даже да бъдат изхвърлени във втора дивизия.

Сега обаче Тебас обясни, че Барселона няма да бъде глобен от Ла Лига по въпроса, защото въпросът е с изтекла отминалост.

„ Невъзможно е да има наказания, така срокът на отминалост е изминал “, сподели президентът на Ла Лига в публично изказване.

Въпреки това, защото правосъдната система на Барселона проверява въпроса като вероятен случай на корупция, Тебас не изключи по-нататъшни производства от страна на прокуратурата.

„ Друг е въпросът, в случай че става дума за наказателното произвеждане или корупционно закононарушение сред частни лица. Трябва да изчакаме прокуратурата. Ако има недоволство, ще би трябвало да се явим. Етично и естетически това не може да се случи в испанския футбол “, добави той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР