Президентът на КНСБ Пламен Димитров отправи поздравления към работниците и

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров отправи поздравления към работниците и
Коментари Харесай

Пламен Димитров поздрави трудещите се в страната с празника на труда

Президентът на КНСБ Пламен Димитров насочи поздравления към служащите и чиновниците в страната по случай празника на труда и интернационалната работническа взаимност 1 май.

"Трудът не е единствено заплата. Работещите не са единствено колелца в огромната корпоративна машина. Тези хора са солта на България и ние в КНСБ в никакъв случай няма да спрем да се борим за тяхното достолепие ", написа в поздравлението.

"Знаем, че мизерията, бедността, болката, са към момента прекомерно високи. Но с общи старания - на синдикати, работодатели и държавно управление, с всеки минал ден, нашето бъдеще е малко по-предсказуемо, а страната малко по-справедлива ", добавя Пламен Димитров. "Трябва да имаме куража дружно да се надигнем против ползи на монополи, на едрия капитал. Да впишем в тяхната картина трудовите хора на България. Защото в този момент елементарните, трудовите хора, ги няма. Не ги трогва болката на младежа, който получава отводи за работа. Не ги разплаква бедността на пенсионера. Не ги вълнува, че доста хора имат усложнения да пращат децата си на учебно заведение " написа водачът на КНСБ.

"Годините неуважение, обидите към труда, ниските заплати, изгониха милиони от страната ни. Затова в този момент заводите са празни, полетата са пусти, а страната търси работна ръка от близо и надалеч. Сега моментът да заявим изрично - Искаме и имаме право на почтени работни заплати. Искаме толкоз, колкото произвеждаме и заслужаваме. Само по този начин ще работим и ще развиваме родината си и ще върнем назад децата си, които изгонихме в далечни земи ", показва още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР