Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков каза, че е готов да

...
Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков каза, че е готов да
Коментари Харесай

Президентът на Киргизстан готов за оставка при ново легитимно ръководство

Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков сподели, че е подготвен да подаде оставка незабавно щом бъдат назначени законни нови ръководители и законността в страната се възвърне, предадоха международните организации, базирайки се на изказване на уеб страницата на президента.

Необходимо ни е допустимо най-бързо да върнем обстановката в границите на закона. След като бъдат одобрени законни ръководители на органите на изпълнителната власт и страната поеме по пътя на законността, съм подготвен да се отдръпва от президентският пост, съобщи Жеенбеков, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Оставката може да стане факт незабавно откакто се дефинира дата за нови избори и се извършат промени в държавното управление, уточни президентът, представен от Франс прес.

Жеенбеков сподели, че е подготвен да подпише декрет за оставка на държавното управление след съответното разпореждане на Народното събрание.

Президентът, който не се е появявал обществено от понеделник, до момента уверяваше посредством службите си, че оставката му "не е на дневен ред ", уточнявайки, че договаря с разнообразни политически групи.

Ройтерс отбелязва, че предлагането за оставката му може да облекчи предаването на властта по-късно, само че то надали ще помогне доста за излизане от политическата невъзможност, предиздвикала районната мощ Русия да дефинира обстановката в Киргизстан като безпорядък.

След като принудиха изборната комисия да анулира резултатите от парламентарните избори в неделя, поради които избухнаха митингите, опозиционните обединения до момента не съумяват да се спогодят кой да оглави вероятно краткотрайно държавно управление.

Досегашният парламент също не съумява да се събере или да назначи някои от минимум тримата претенденти за министър председател, някои от които споделиха, че се опасяват за сигурността си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР