Президентът на Кения Уилям Руто потвърди позицията си за отказ

...
Президентът на Кения Уилям Руто потвърди позицията си за отказ
Коментари Харесай

Африка може да се отдели от долара, за да търгува по-свободно

Президентът на Кения Уилям Руто удостовери позицията си за отвод на африканските страни от щатския $ при трансграничните покупко-продажби, като акцентира нуждата от по-голяма независимост на търговията.

Президентът Руто акцентира, че африканският континент към този момент разполага с механизъм, който разрешава безпроблемно споразумяване на покупко-продажбите сред търговците.

Освен това предприемачът, прочут като “ ” изрази поддръжката си за това придвижване в посока дедоларизация, като допусна, че с отхвърлянето на щатския $ от от ден на ден страни държавното управление на Съединените щати ще бъде изправено пред последствия като нараснала инфлация заради по-високите разноски за отпечатване на пари.

Призивът на президента Руто да се употребяват локални валути за споразумяване на трансгранични транзакции беше насочен по време на обръщението му към Народното събрание на Джибути.

Той акцентира съществуващата инфраструктура, предоставена от Afreximbank, която улеснява безпроблемното споразумяване на комерсиалните взаимоотношения в границите на Африка.

Тези забележки идват откакто Кения и други африкански страни са изправени пред провокации, свързани с дефицита на долари. Президентът Руто счита, че зависимостта от щатския $ изостря комерсиалните компликации, породени от валутните разлики сред африканските страни.

Във видеоклип, публикуван в обществените медии, президентът Руто удостовери апела си за дедоларизация, само че посочи, че не се опълчва на щатския $. Той сложи под подозрение нуждата от потреблението на “зелените пари ” за покупко-продажбите сред кенийските и джибутийските търговци, като се застъпи за повече независимост в търговията и предложи заплащането в щатски долари да се прави единствено за покупки от Съединени американски щати.

Той прикани африканските страни да уреждат покупко-продажбите, които се реализират в границите на континента, като употребяват локални валути.

Ким Дотком разяснява изказванията на президента Руто, като предизвести за евентуални последствия за Съединените щати, в случай че повече страни последват образеца му.

Освен това Ким Дотком изрече догатката, че до момента в който Африка се сбогува с американския $, всяка страна, която го отхвърля като аварийна валута, ще докара до по-високи разноски на американското държавно управление за отпечатване на пари, което ще подхрани инфлацията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР