Президентът на Кения Ухуру Кениата протегна ръка към опозицията и

...
Президентът на Кения Ухуру Кениата протегна ръка към опозицията и
Коментари Харесай

Президентът на Кения протяга ръка: Надежда за мир по време на бунт

Президентът на Кения Ухуру Кениата протегна ръка към опозицията и прикани за успокоение и национално единение, откакто беше разгласен за победител на мощно оспорваните президентски избори, оповестиха международните организации. Националната изборна комисия на Кения разгласи, че Кениата печели втори петгодишен мандат, откакто съгласно окончателните резултати той е получил 54.27 % от гласовете, а противникът му, опозиционният водач Райла Одинга - 44,74 на 100. Ние би трябвало да продължим да работим дружно за богатството на нашия народ и с цел да запазим страната единна, съобщи в послание към нацията 55-годишния Кениата след оповестяването на резултатите, предават международни медии.

Обръщайки се към опозицията, той сподели, че протяга " другарска ръка " на " нашия по-стар брат ", 72-годишния Одинга, който оспорва резултатите от вота. Кения принадлежи на всички нас. Нека отхвърлим насилието, прикани президентът. В някои квартали на столицата Найроби и в градовете Накуру, Елдоре и Ниери последователите на Кениата ликуваха, пееха и танцуваха по улиците, празнувайки успеха. В други квартали на Найроби, бастиони на опозицията, както и в град Кисуму, оповестяването на резултатите беше последвано от подиуми на протести и принуждение.

В квартал Кибера гневни последователи на Одинга нападнаха и разграбиха магазини, принадлежащи на членове на етническата група кикую, от която е президентът Кениата. Полицията употребява сълзотворен газ и стреля по протестиращите.
Кения
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР