Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев пристигна в ОАЕ, за да

...
Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев пристигна в ОАЕ, за да
Коментари Харесай

Улица ще носи името на починалия президент на ОАЕ

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев дойде в ОАЕ, с цел да изрази персонално съболезнования на новоизбрания президент Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, членовете на ръководещото семейство и народа на Емирствата във връзка гибелта на президента Халифа бин Зайед Ал Нахаян.

Касим-Жомарт Токаев, от името на народа на Казахстан и от свое име, изрази съболезнования и означи изключителните заслуги на Халифа ибн Зайед Ал Нахайян.

„ Много достижения на Емирствата, както вътрешни, по този начин и интернационалните, са свързани с неговото име. Под неговото умно управление ОАЕ се трансфораха в мощен бранител на мира и стабилността в Близкия изток, както и в модел за бърз стопански напредък и обществено развиване за целия арабски свят. Затова ние възприемаме гибелта му като голяма загуба освен за ОАЕ, само че и за цялата международна общественост “, сподели той.

Президентът на Казахстан означи забележителния принос на шейха за развиването на връзките сред Казахстан и Емирства. Той поздрави Мохамед бин Зайед Ал Нахайян за избирането му за президент на ОАЕ.

Президентът на ОАЕ изрази признателност към Токаев за визитата му, а също по този начин благодари за обстоятелството, че една улица в Нур-Султан ще бъде кръстена на шейх Халифа. Президентът на Казахстан предложения принц Мохамед в Казахстан.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР