Президентът на Израел призова ЕП да работи за изкореняването на

...
Президентът на Израел призова ЕП да работи за изкореняването на
Коментари Харесай

Президентът Херцог: Антисемитизмът и отричането на Холокоста продължават да съществуват

Президентът на Израел прикани Екологичен потенциал да работи за изкореняването на антисемитизма в Европа и да одобри определението за антисемитизъм на Международния алианс за възпоменание на Холокоста.
При откриването на възпоменателната гала ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола назова Холокоста „ най-голямото закононарушение в историята. Престъпление, целящо да заличи един народ от лицето на земята. Престъпление, целящо да аргументи смут на поколенията. Престъпление, което оформи нашия актуален европейски план като олицетворение на безконечното заричане: „ Никога повече “.

Тя посочи, че Холокостът не се е случил внезапно и че алармените камбани е трябвало да забият доста преди този момент. Въпреки миналите години е значимо да продължим да означаваме Холокоста, тъй като антисемитизмът към момента съществува и тъй като това е последното потомство, което може да свидетелства за разкази от първа ръка на оживели от Холокоста – добави Мецола.

Европейският парламент постоянно ще пази полезностите на уважението, човешкото достолепие, равенството и вярата, даде обещание тя и добави, че Парламентът в никакъв случай няма да бъде заглъхнал в битката си за отбрана на човешките полезности и против омразата и дискриминирането.

Президентът на Израел Исак Херцог стартира обръщението си с думите: „ Заставам пред вас през днешния ден като президент на Държавата Израел, демократичната национална страна на еврейския народ, само че сърцето и мислите ми са с моите братя и сестри, убити по време на Холокоста, чието само закононарушение беше тяхната еврейска принадлежност и човещина “.

„ Европа не би могла да бъде това, което е, без евреите “, сподели президентът Херцог, само че антисемитизмът, „ сходно на автоимунно заболяване “, накара Европа да нападна част от личното си ДНК и общата хилядолетна история беше заличена. Той акцентира, че този антисемитизъм не се е появил във вакуум, а че „ нацистката машина на гибелта не би съумяла да реализира кошмарната си визия, в случай че не беше срещнала почва, наторена с ненавист към евреите “. За президента Херцог антисемитизмът продължава да съществува, както и отричането на Холокоста, под нови форми и разпространявайки се по нови канали – изключително в интернет. „ Разстоянието сред една обява във Facebook и разбиването на надгробни камъни в гробище е по-малко, в сравнение с си мислим “, сподели той. „ Безумните туитове могат да убиват. Те в действителност могат “.

Европа би трябвало да играе значима роля в битката против този антисемитизъм, уточни той. Призовавайки членовете на Екологичен потенциал да не стоят безучастни пред възходящия антисемитизъм, президентът Херцог ги помоли да „ регистрират предупредителните знаци, да откриват признаците на пандемията от антисемитизъм и да се борят с него непременно. Трябва да гарантирате, че всеки евреин, който желае да живее пълностоен еврейски живот във вашите страни, може да го прави безвредно и без боязън “. Чрез обучение, законодателство и всевъзможни други принадлежности, с които разполагат, членовете на Екологичен потенциал и Европейският съюз би трябвало да се ангажират с изкореняването на расизма, омразата и антисемитизма във всичките им форми, сподели той. Президентът Херцог също по този начин прикани Европейския парламент да одобри напълно определението за антисемитизъм на Международния алианс за възпоменание на Холокоста.

Той акцентира, че „ рецензиите към Държавата Израел не би трябвало да минават в отказване на самото битие на Държавата Израел, националната страна на еврейския народ “. Говорейки за връзките сред Европа и Израел, той съобщи, че „ Държавата Израел и Европа са свързани с неразрушима връзка. Общите ни ползи, а още повече общите ни полезности, диктуват сегашното ни и дефинират бъдещето ни “. Той прикани членовете на Екологичен потенциал и Европейски Съюз да разширят, задълбочат и укрепят партньорството си, с цел да се борят по-добре със актуалните провокации, пред които са изправени Израел и Европейски Съюз, в това число опасността, която Иран съставлява за личния си народ, за Израел и в по-широк проект за Близкия изток и Украйна.

Гледайте цялата тирада тук
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР