Президентът на Ирак Бархам Салех назначи за премиер бившия министър

...
Президентът на Ирак Бархам Салех назначи за премиер бившия министър
Коментари Харесай

Той трябва да сплоти разединения Ирак

Президентът на Ирак Бархам Салех назначи за министър председател някогашния министър на връзките Мохамед Алауи, за който политическите сили реализираха консенсус в последния вероятен миг. Салех бе сложил период до събота, като в противоположен случай щеше да назначи личен претендент.

Алауи ще размени на поста Адел Махди, който подаде оставка още през декември поради огромните антиправителствените митинги в Ирак. Демонстрациите не престават от 4 месеца и доведоха до стотици жертви. Различните типове неодобрение са свързани с изискванията на живот и корупцията в страната, въздействието на Иран и военното наличие на Съединените щати.

Мохамад Алауи помоли митингите да не стихват, тъй като ги схваща като поддръжка за промени в страната. Махди поздрави наследника си, а поддръжка Алауи получи и от авторитетния шиитски свещеник Моктада Садр.

Според Франс прес обаче протестиращите в страната са разграничени в позицията си за назначението. Възгласи срещу новия министър председател са се чули от лагера на недоволните на столичния площад Тахрир, а представен техен представител споделя, че Алауи е консенсус на същите корумпирани партии, против които са демонстрациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР