Президентът на Интер Стивън Жанг даде обширно интервю за “Гадзета

...
Президентът на Интер Стивън Жанг даде обширно интервю за “Гадзета
Коментари Харесай

Президентът на Интер: Не съм виждал Конте да се усмихва

Президентът на Интер Стивън Жанг даде обстойно изявление за “Гадзета дело Спорт ” преди финала на Шампионската лига. Утре “нерадзурите ” се изправят против Манчестър Сити в борба за най-големия трофей в европейския футбол. Жанг приказва за работата си със Симоне Индзаги и Антонио Конте, както и за Пеп Гуардиола.

“Мечтаех за този край. Знаем каква е разликата сред шампионатите и знаехме, че ще бъде мъчно да реализираме тази цел. Бяха направени големи вложения, в някои случи по-големи от тези на някои британски тимове. Поради ТВ правата обаче разликата сред Серия А и Висшата лига е голяма. Футболът е трогателен, тъй като парите не постоянно водят до победи и могат да бъдат сменени от хрумвания, пристрастеност и подготвеност. Надяваме се, че подобен ще бъде казусът на следващия ден ”, разяснява Жанг.

“Като президент почитам всяко решение, направено от Индзаги. Мразя, когато ми споделят по какъв начин да ръководя клуба и по тази причина не върша тази неточност с хора на други позиции. Всеки един от треньорите, с които съм работил, ме е научил на нещо. Пиоли беше първият треньор, с който работих. Исках италиански треньор, който познава шампионата добре. Имах положителни връзки с Лучано Спалети, чиято работа върна Интер В Шампионската лига. При него имахме една от най-хубавите отбрани.

Исках да имам Конте на пейката от първия ден, в който купих Интер. Той е корав, само че огромна персона. Мисля, че в никакъв случай не съм го виждал благополучен или да се усмихва. След победи той незабавно мисли за идващия мач. Никога не се отпуска и не е удовлетворен, само че по този метод донесе първа купа на Интер от 10 години и постави завършек на серията на Ювентус, която изглеждаше безкрайна. Конте беше най-труден, а Симоне е най-лесният, с кого съм работил. Когато се забележим преди мач, аз съм по-нервен от него. Той беше подарък за мен ”, показа президентът на “нерадзурите ”.

Жанг приказва и за мениджъра на Ман Сити Пеп Гуардиола: “Той е добър треньор, спечелил е всичко и би било благополучие да работя с него, само че аз избирам треньори, които имат опит в Серия А. Уважавам Манчестър Сити, страховит тим, само че ние имаме качествата, с които да им се противопоставим. Колкото повече подвигаме летвата, толкоз по-добре се представяме последните години. Интер се показва добре против мощните тимове, само че за жалост загубихме точки против другите. Много пъти съм си мислил какво е да спечелим Шампионската лига. Дори като фантазия изглеждаше невероятно. Сега сме на край и ще опитаме. Ние сме задружни, няма боязън, просто сме разчувствани в очакване на този мач и имаме вяра ”.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР