Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която е на тридневно посещение

...
Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която е на тридневно посещение
Коментари Харесай

Хърватската лидерка: Войнстващ ислям контролира тази държава на Балканите

Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която е на тридневно посещаване в Израел, в диалога си с президента Реувен Ривлин отговори на въпрос за мигрантите, като съобщи, че Босна и Херцеговина (БиХ)е нестабилна страна, следена от войнстващ ислям, написа белградският всекидневник „ Политика “, представен от Фокус.

Както оповестява The Jerusalem Post, хърватският президент е декларирала, че мигрантите не желаят да остават в Хърватия, а през нея да стигнат до Германия.

Макар че те настояват, че са сирийски бежанци, множеството от тях са от Африка или Пакистан и се пробват да пробият границата с Босна и Херцеговина, за която Китарович изясни, че е доста нестабилна и в известна степен е завладяна от хора, които имат връзки с Иран и терористични организации.

Според цитата на израелското издание, БиХ сега е следена от войнстващ ислям, който е преобладаващ при определянето на дневния ред.

Една от главните тематики по време на срещата сред Грабар Китарович и Ривлин са били възпоменанията на Холокоста, образованието, обвързвано с Холокоста и реституцията, обвързвана с него. Грабар-Китарович увери Ривлин, че Хърватия не се пробва да отхвърли предишното си, оповестява „ Йерусалим пост “.

В закритата част на срещата хърватският президент е поискала подпомагане от израелския си сътрудник за решаването на разногласието сред хърватското държавно управление, дружно с Община Загреб и Световния еврейски конгрес и еврейската общественост в Хърватия.

Хърватското държавно управление предложи основаването на мемориал за жертвите на Холокоста и планът е стихотворец от община Загреб, само че някои елементи от еврейската общественост считат, че общината се стреми да разкраси фашисткото минало на Хърватия, съгласно израелски вестник.

Грабар-Китарович увери Ривлин, че това не е по този начин и Хърватия не се пробва да отхвърля предишното си. Община Загреб даже предложи да се построи втори монумент в сходство с желанията на еврейската общественост, само че тази оферта не оказа помощ за преустановяване на разногласието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР