Президентът на Футболният съюз на Сърбия - Славиша Кокеза, реши

...
Президентът на Футболният съюз на Сърбия - Славиша Кокеза, реши
Коментари Харесай

Шефът на футбола в Сърбия подаде оставка

Президентът на Футболният съюз на Сърбия - Славиша Кокеза, реши през днешния ден да подаде оставка от тази позиция с ясната концепция да почисти имиджа си, откакто напоследък беше свързван с незаконна група, занимаваща се с отвличания, убийства и трафик на опиати.

И защото изрично не приема сходни връзки, Кокеза желае да има цялото си свободно време, с цел да опровергае сходни изказвания. Кокеза също съобщи в писмото си с подадената оставка, че желае да обезпечи на националния тим "необходимото успокоение и непоклатимост " при започване на квалификациите за Световното състезание. Сърбия играе с Ирландия вкъщи в сряда.

"Искам да осведомявам моите сътрудници, както и спортната и футболна общност, че се отдръпвам от позицията на президент на Футболния съюз на Сърбия. В желанието си на първо място да осигуря на националния тим нужното успокоение, аз съм подготвен за нова борба, в която ще направя всичко, с цел да опровергая офанзивите против моето име и персона ", съобщи Кокеза.

Миналия месец полицията повика на разпит Кокеза за хипотетичните му връзки с водачите на група последователи на Партизан (Белград). Въпросните почитатели пък бяха задържани през януари в границите на сериозен опит за спиране на връзките сред футбола и мафията. Детайлите от полицейското следствие, изтекли в медиите, включват хипотетични убийства от членове на фенклубове или елементарни почитатели на огромния съперник в страната Цървена звезда, в това число обезглавяване и изтезания в специфичен "бункер " на стадиона на клуба в сръбската столица.

Твърди се, че групата също по този начин е била възнамерявала да убие и сръбския президент Александър Вучич, наименуван от много хора популист. Но Кокеза, който е в близки връзки с въпросния Вучич, съобщи в писмото за оставка, че свързването му с сходни "брутални " закононарушения съставлява "опасни неистини ".

Кокеза прекара съвсем пет години като президент на Футболната асоциация на Сърбия от май 2016 година до момента. По време на неговия мандат футболистите на Сърбия съумяха да завоюват място на Мондиала в Русия през 2018 година, това беше съпроводено от отрицателна атмосфера в националния тим поради негови решения, притискащи треньора тогава Младен Кръстаич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР