Президентът на Франция Еманюел Макрон ще се включи активно в

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон ще се включи активно в
Коментари Харесай

Сръбският Блиц: Дачич казал на Брижит Макрон, че има изключителен съпруг

Президентът на Франция Еманюел Макрон ще се включи интензивно в разговора сред Белград и Прищина след изборите в Косово, заяви сръбският външен министър Ивица Дачич, който се срещна с Макрон в границите на 74-ото Общо заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, оповестява белградският вестник " Блиц ".

" Макрон ми сподели да предам на президента Александър Вучич, че ще направи всичко, което му е заречен по време на визитата си в Белград, че единствено чака да завършат изборите в Косово и тогава ще се включи интензивно в разговора сред Белград и Прищина ", сподели Дачич.

По думите му Макрон към момента е под влияние на двудневното си посещаване в Белград в средата на юли.

" Толкова е вдъхновен, че е разказвал за това на брачната половинка си Брижит. Разказал й е по какъв начин е минало, по какъв начин пяхме и че в никакъв случай по време на никое посещаване в чужбина не си е прекарал толкоз хубаво ", прибавя сръбският министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Дачич споделил на Макрон, че неговото посещаване е било най-хубавото посещаване на задграничен общественик в Сърбия. " Похвалих го пред брачната половинка му, споделих й, че има извънреден брачен партньор, а тя самонадеяно сподели, че знае ", описа Дачич за " Блиц ".

Кандидатката за народен представител в косовския парламент от листата на коалиция " Свобода " Рада Трайкович, опозиционна на ръководещите в Сърбия, сподели, че победа на Сръбската листа, подкрепяна от Белград, на изборите на 6 октомври би означавала, че в този момент " мафията е държавен план на Сърбия в Косово ", оповестява белградският вестник " Данас ", като цитира нейно изявление за портала Кошев.

Рада Трайкович направи оценката, че Сръбската листа " не е способена да получи поддръжката на сръбския народ ".

" Сръбската листа като притежател на това компрометиране, чийто заместител ръководител Милан Радойчич е прочут в незаконните среди, не може да бъде това, с което сърбите би трябвало да се показват пред косовската и интернационалната общност ", сподели Рада Трайкович.

Лидерът на Алианса за бъдещето на Косово и претендент за поста министър председател Рамуш Харадинай съобщи, че митата от 100 % върху стоките от Сърбия и Босна и Херцеговина не би трябвало да бъдат анулирани, а засилени, написа сръбският вестник " Блиц ", като се базира на прищинския вестник " Коха ".

Харадинай сподели, че като министър председател е посочил " кой е господарят в къщата в Косово " и че е съумял да спре концепцията за замяна на територии и да задвижи други процеси като основаване на войска и закон за мините Трепча. Той съобщи също, че Сърбия не би трябвало да желае нещо в подмяна за признаването на Косово, а би трябвало да го признае и даже да се извини или да заплати репарации. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР