Президентът на Франция Еманюел Макрон ще посети жертвите на нападението

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон ще посети жертвите на нападението
Коментари Харесай

Еманюел Макрон ще посети жертвите на нападението с нож в Анси

Президентът на Франция Еманюел Макрон ще посети жертвите на нападението с нож в Анси, Източна Франция. Шестима души, измежду които четири дребни деца, бяха нападнати от сирийски емигрант, напомня БГНЕС.

" След вчерашното нахлуване президентът на републиката и брачната половинка му през днешния ден са до жертвите и техните фамилии, както и до всички тези в Анси, които са помогнали да им се окаже помощ и поддръжка ", обявиха от Елисейския замък.

Министър-председателят Елизабет Борн и министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен към този момент посетиха Анси в четвъртък, когато страната се съвземаше от шока от нападението с нож, осъществено измежду бял ден в известен парк край езерото в града.

Четирите деца на възраст от 22 месеца до 3 години, са в сериозно положение. След като им е оказана първа помощ на място, те са били трансферирани в Женева и Гренобъл.

Две от децата, момче и момиче, са от Германия и Англия. Един от потърпевшите възрастни мъже е на 78 години.

Нападателят е задържан и е разпознат като търсещ леговище сириец на име Абдалмасих Х., който е бил задържан за първи път през ноември предходната година.

Абдалмасих е на 32 години. Твърди се, че е бил женен за жена в Швеция, от която има 3-годишно дете, а съгласно известията е християнин.

Той получива леговище като политически емигрант в Швеция и се мести във Франция в края на 2022 година, заяви френската телевизия „ БФM “.

Мотивите на нападателя, който е прекарал нощта в полицейския арест и може да остане там до 48 часа, остават неразбираеми на този стадий, като съгласно прокурора " няма явен терористичен претекст " .

Мъжът, роден през 1991 година, не е бил под въздействието на опиати или алкохол. От есента на 2022 година той е скитник в Анси.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР