Президентът на Франция Еманюел Макрон предупреди, че плановете на Европейския

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон предупреди, че плановете на Европейския
Коментари Харесай

Макрон предупреди, че сделката за мигрантски лагери е пред провал и обясни защо

Президентът на Франция Еманюел Макрон предизвести, че проектите на Европейския съюз да сътвори мигрантски лагери отвън Европа може да пропадне в случай че африканските страни не се заемат с организацията им, а до момента нито една страна от Черния континент не се е съгласила да одобри подобен, написа европейската редакция на електронното издание Politico.

Изданието напомня, че европейските водачи се схванаха да проучат концепцията през този месец. Но по време на визитата си в Нигерия, Макрон съобщи, че болшинството от африканските страни се притесняват, че тези лагери ще са привлекателен център за мигрантите. Засега нито една африканска страна не се е съгласила да одобри подобен център.

Приемните лагери трябваше да са компромис сред европейските водачи, едните от които упорстват за по непоколебим граничен надзор, а другите – за поощряване на мигрантите. По създание, съгласно проекта в лагерите би трябвало да се дефинира кой фактически е емигрант и има потребност от отбрана и кой е стопански мигрант.

Френският президент съобщи още, че неговият главен приоритет е да убеди африканците да не поемат „ безумния риск “ да пътешестват до Европа. Съгласно данните на Международната организация по миграцията, повече от хиляда души са починали при опит да преминат Средиземно море единствено през тази година.

Независимо от това, че пика на миграцията беше през 2015 година и от този момент броят им непрестанно понижава, тематиката продължи да господства заглавията в медиите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР