Президентът на Филипините Фердинанд Маркос младши призова световните лидери да

...
Президентът на Филипините Фердинанд Маркос младши призова световните лидери да
Коментари Харесай

Необходими са незабавни мерки свързани с изменението на климата

Президентът на Филипините Фердинанд Маркос младши прикани международните водачи да работят неотложно, с цел да се оправят с належащите световни проблеми, най-вече тези, свързани с изменението на климата и продоволствената сигурност.

„ Нашият народ гледа към своите водачи, към нас, с цел да се ориентираме в нестабилните води на този нов свят. Нашето партньорство ще ни направи по-силни, ще ни даде мъдрост. Във връзка с изменението на климата ние имаме задължението да действаме уверено и неотложно за себе си и за бъдещите генерации ", сподели той на срещата на върха в Източна Азия (EAS) в Камбоджа.

Заинтересованите страни в Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) и Източна Азия, вървейки към икономическо възобновяване от пандемията на ковид, би трябвало да разработят и подобрят съществуващите тактики към холистично, зелено и стабилно развиване, с цел да обезпечат екологосъобразен стопански прогрес, сподели той. „ Стана доста ясно, че има незабавна нужда от подсилване на продоволствената сигурност към самодостатъчност в нашия район, повишение на адаптивността и устойчивостта пред закани за световната верига на доставки “, означи президентът.

Въпреки това Филипините поддържаха самодейностите на EAC, изключително във връзка с икономическото овластяване на дамите, енергийната сигурност и насърчаването на доброволчеството за стабилно развиване. Според Маркос-младши всички те са в сходство с задачите на EAC като лидерски конгрес по стратегически въпроси.

Срещата на върха в Източна Азия е платформа за разговор на водачите на страните от Азиатско-тихоокеанския район по въпроси на политическото устройство, развиването и насърчаването на практическото съдействие сред страните. Форматът е основан през 2005 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР