Президентът на Европейската асоциация по футбол (УЕФА) Александър Чеферин заяви,

...
Президентът на Европейската асоциация по футбол (УЕФА) Александър Чеферин заяви,
Коментари Харесай

Засега Беларус остава в квалификациите за европейското първенство

Президентът на Европейската асоциация по футбол (УЕФА) Александър Чеферин съобщи, че не вижда причина да бъде изключен националния тим на Беларус от изтегления в неделя чоп за квалификациите за Европейското състезание през 2024-та година.

Русия беше извадена от жребия поради военната експанзия на нейната войска върху украинската страна и съгласно списание “Шпигел ” немският външен министър Нанси Фезер е написала писмо до УЕФА с въпроса за какво и Беларус не е глобен, защото е приета от международната общност за страна, подпомагаща агресора.

" Малко е популистко да се каже: изхвърлете ги всички. В момента не виждам причина да го вършим. Ако нещата се трансформират, несъмнено, че ще реагираме. Политиците би трябвало да почитат нашето право да взимаме самостоятелни решения. Както ние не споделяме на политиците и на държавните управления какво би трябвало те да създадат ”, съобщи Чеферин пред “Шпорт Билд ”.

Единственото ограничаване на беларуския народен отбор към този момент е, че ще семейства отвън страната и пред празни трибуни. Отборът се падна в група с Швейцария, Румъния, Израел, Косово и Андора
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР