Президентът на ЕНП да внимава с определенията към социалистите в

...
Президентът на ЕНП да внимава с определенията към социалистите в
Коментари Харесай

Станишев предупреди Жозеф Дол да внимава как определя българските социалисти

Президентът на ЕНП да внимава с определенията към социалистите в България , оповестява ПЕС. Партията на европейските социалисти показва надълбоко удивление от нападки, които президентът на Европейската национална партия, Жозеф Дол, си разрешава да насочи към българските социалисти по време на визитата си в София на 9 март.

В публично прессъобщение, публикувано от ГЕРБ, партия-член на ЕНП, Жозеф Дол е представен да споделя: " Според мен българските социалисти не съществуват , откогато България пое Председателството, тъй като Бойко е най-успешният началник в Европа . "

" За сведение на господин Доул, съгласно последните социологически изследвания, Българска социалистическа партия има близо 19% от поддръжката на гласоподавателите против 21% за ГЕРБ - факт, за който най-вероятно неговите домакини са пропуснали да го осведомят ", разяснява президентът на ПЕС Сергей Станишев.

 Борисов предизвести Европа за заплахата от националистическите партии
Борисов предизвести Европа за заплахата от националистическите партии

Виждате, на никое място триумфът не е на социалистите

" Комплиментите, отправени от президента на ЕНП към българския министър председател, че държавното управление му е най-хубавото, също будят неразбиране. ГЕРБ сега ръководи България в коалиция с националистически партии , а на ръководещите непрекъснато им се постанова да коментират анти-европейските изявления на съдружните вицепремиери и министри ", разяснява Станишев.

Той добавя, че " последният случай беше единствено преди месец, когато вицепремиер назова европейският народен представител Ска Келер " Зелена джихадистка " . През 2013 година самият Дол дефинира един от актуалните съдружни сътрудници на ГЕРБ като " ксенофобска партия, която гневно отхвърля европейския път на България ".

 Ска Келер задоволена, че държавното управление се разграничи от Симеонов
Ска Келер задоволена, че държавното управление се разграничи от Симеонов

Случаят е завършен и за Юнкер

" Социалисти в Европа и в България съществуват и те са на мястото си , с цел да наблюдават за ползите на жителите , да се борят за обществена правдивост и да не разрешават европейските страни да бъдат подвеждани към еднолична власт, както стана с Орбан в Унгария, чиято партия също е член на ЕНП ", изяснява водачът на ПЕС Сергей Станишев.

 ГЕРБ и ЕНП виждат предизвикателство в битката с популизма
ГЕРБ и ЕНП виждат предизвикателство в битката с популизма

ЕНП прави оценка високо работата на държавното управление ни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР