Президентът на БПФЛ Атанас Караиванов бе избран от делегатите на

...
Президентът на БПФЛ Атанас Караиванов бе избран от делегатите на
Коментари Харесай

Караиванов: Г-н Иванов категорично доказа, че е спечелил доверието на клубовете

Президентът на БПФЛ Атанас Караиванов бе определен от делегатите на изключителния конгрес на БФС да бъде част от Изпълнителния комитет на футболната централа. Това се случва за първи път от съществуването на професионалната футболна лига в България. Едно от главните неща, които се възнамеряват в близко бъдеще, е последователното прекосяване на администрирането на шампионатите от Първа и Втора лига към БПФЛ.

Г-н Караиванов, първият ви коментар след избора на Георги Иванов за президент на БФС?

- Искам първо да поздравя господин Иванов за избора му за президент на БФС. Мисля, че той изрично сподели, че е индивидът спечелил доверието на най-вече делегати на този ексклузивен конгрес. Направи ми усещане, че самата му акция и срещите с клубове бяха сполучливи. Аз не съм се занимавал с такава акция, само че получих задоволително огромен брой мнения от клубове, футболни деятели, че са впечатлени от връзката с него в тези срещи. Предполагам, че това е победило при образуването на избора.

Как мина самият Конгрес съгласно вас?

- Бих поздравил администрацията на БФС за провеждането на Конгреса, на същото мнение са и представителите на ФИФА и УЕФА, с които имах опция да беседвам. Фактът, че Общото заседание бе излъчено и с картина, и със тон в интернет пространството, а и в доста медии, даде опция и на футболната общност да види по какъв начин протича сходно мероприятие, какъв брой е комплицирано и отговорно. Надпреварата беше почтена и това стана ясно за обществото. Благодаря на делегатите, които са дали своят вот за включването ми ИК - това е почитание към клубовете от професионалната лига.

Какво е мнението ви за работата на Георги Иванов през последните 2 години като част от БФС?

- Трябва да отбележа, че офисите ни в постройката на НФБ " Бояна " са врата до врата. Имам директни усещания от интервала, в който бе назначен като механически шеф. Видях метода, по който работи, концепциите, които осъществя с доста сила и хъс. Надявам се, че за тази тежка и виновна позиция, ще покаже своето умеене да носи отговорност и да работи в екип. Убеден съм, че ще се оправи - той опозна системата и обогати опита си от работата в огромни клубове. Едно от нещата, които още през цялото време, би трябвало да се случат, е да се успокои футболната общност и да се вдъхне убеденост на обществото, че смяната е действителна и е за положително.

Г-н Иванов към този момент повдигна тематиката, само че тя е обвързвана и с БПФЛ - администрирането на шампионатите на Първа и Втора лига от БФС към БПФЛ. Това ли е главната задача, върху която ще се работи?

- Реалното прекачване на администрирането на футболното състезание в Първа и Втора лига към нас ще се случи поетапно до две години. Тези неща ще ги обсъдим с него, както и с всички сътрудници от Изпълнителния комитет. Това би трябвало да бъде общо решение. На базата на уставите на двете организации и Закона за спорта е нужно да бъде направена разпоредба за взаимоотношение сред БФС и БПФЛ, където ще се опишат уговорките на двете организации. Също по този начин е нужен устав за ръководство на телевизионните и рекламни права, който би трябвало да бъде признат от лигата. Ще разясняваме нещата малко по малко, с цел да се случват действително, а не внезапно, с цел да има време лигата да набави финансиране и кадрови запас. След избора си за Президент преди година и осем месеца работих в дух на партньорство и приятелско отношение с Боби Михайлов и Михаил Касабов, техния управнически екип и администрация. Сега с Георги Иванов ще създадем нужното най-хубавите европейски практики в връзките асоциации-лиги да се пренесат у нас в изискване на договорна непоклатимост, интегритет и бистрота.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР