Президентът на "Ботев" (Враца) Христо Илиев говори пред Sportal.bg относно

...
Президентът на "Ботев" (Враца) Христо Илиев говори пред Sportal.bg относно
Коментари Харесай

Президентът на Ботев /Враца/ Христо Илиев: Клубът е стабилен, ще го има и след 100 години

Президентът на "Ботев " (Враца) Христо Илиев приказва пред Sportal.bg по отношение на финансовото положение на клуба от стадион "Христо Ботев ", броени дни преди първия пролетен кръг в efbet Лига. Илиев беше безапелационен, че клубът е постоянен и че всички в тима на Даниел Моралес са настроени за положителни игри през пролетния дял на шампионата. Общественикът от Враца приказва и за новите попълнения в отбора на "Ботев ".

- Здравейте, господин Илиев! Бихте ли споделили какво се случва? Получихме притеснителни информации за Ботев.
- Здравейте! Става дума за чисти спекулации. Истината е, че сме превели заплати в клуба за месец декември, и това не е станало през вчерашния ден, а от дълго време. Не е правилно и че сме спрели да плащаме квартирите на футболистите. Представете си по какъв начин ще стане това. Абсурдно е! Квартирите са платени и за месец януари, имам документи за това нещо, а имам документи и за преведените заплати. Това е доказуемо, написаното е нелепост! Някой, който няма нищо общо с клуба, или някой футболист, желае да нарани клуба, само че това няма по какъв начин да стане. Аз подписвам договорите, аз съставлявам тима. Спряха ме над 200 души по улиците на Враца, с цел да ме питат правилно ли е това - не, не е правилно.

- Затова ви търсим, да споделите от първо лице какво се случва в Ботев. Извинявам се за породеното стеснение, кажете какво е положението на клуба?
- Вижте, на никой клуб не му е елементарно. На Левски и ЦСКА да не им е елементарно? На Арда? Всички стискат зъби, би трябвало да си оказваме помощ. Ботев е клуб на 100 години, ще го има и след още 100 години! Председател на клуба съм от две години и един месец. За това време от близо 900 000 лв. отговорности, сега Ботев (Враца) има към 200 000 лв. отговорности, които са към Национална агенция за приходите. Ние върнахме най-голямата част от отговорностите, като задачата ни е клубът да е финансово самостоятелен. През 2020 година съм превел 522 600 лв. главница! Сега стопяваме лихвата. Писанията за квартири са просто смешни! Свалихме ужасно доста отговорностите и в този момент работим умерено, клубът е постоянен. Аз съм врачанин, обичам Враца и няма по какъв начин да си разреша друго, с изключение на да работя за положителното на тима. Имам и публични дела във Враца, застанал съм с името си. Дори да има компликации, виждам да реша казуса, без това да се отрази на тима. Имаме школа, в която упражняват 250 деца, допреди няколко години бяха 55, в този момент при нас упражняват деца от цялата област. Стремим се да оправяме и инфраструктурата. Мирослав Маринов, който е младеж на Ботев (Враца), сега е желан от четири-пет елитни тима от Италия. Това значи, че работим. Това са положителни неща.

- Има клюки и за лагера на отбора в Албания. Каква е истината по този въпрос?
- Веднага ви споделям. Имахме трима кандидат-инвеститори, това е излизало към този момент в медиите. Ние се спряхме на един от тях, те демонстрираха по-добри параметри, подписахме контракт, желаех от тях да изпълнят няколко точки. Първата от тези точки беше да поемат зимния лагер на тима. Наистина сносно се получи лагерът, имаше изискванията, всичко, удовлетворен съм от това нещо, само че хората не извършиха точката - прекратих контракта с тях, разделихме се, платихме си лагера ние, всеки човек прави неточности. Това е.

- Добре, а изпълнителният шеф Денислав Георгиев от кой момент не е в клуба?
- Денислав Георгиев не е в Ботев от 12 януари, той към този момент няма никакви функционалности в тима. Разделихме с него, благодарихме му за свършената работа. Аз извършвам функционалностите на ръководител на клуба и изпълнителен шеф. Николай Стефанов е индивидът, който ми оказва помощ. Целта е да намираме младежи, образовани хора, с езици, които да се развиват в административната работа.

- Вчера влизали ли сте в съблекалнята в действителност?
- Да, влизах в съблекалнята, приказвах с момчетата от тима, само че не е правилно, че съм споделил, че стопираме да плащаме квартирите им. Това няма по какъв начин да се случи просто. Спекулация е. Истина е единствено това, че съм влизал, ха-ха. Някой може би желае да има напрежение в Ботев (Враца), само че живи и здрави.

- Предполагам на конгреса ще подкрепите Бербатов? Все отново Мартин Петров е врачанска рожба.
- Разбира се! Подкрепяме Димитър Бербатов. В екипа на Бербатов е Мартин Петров, както и вие казахте. Той е врачанин дал доста за футбола. Подкрепяме тях. Борислав Михайлов е дал доста за българския футбол, само че към този момент като че ли е време да даде път на младите, на другото потомство, което е окуражено да работи още повече. Нека дадем късмет на младите, били са в чужбина. Ама, споделят някои, те нямали административен опит - всеки, който няма опит, рано или късно би трябвало да стартира да го натрупа. Не е ли по този начин? Едно е да си състезател, друго е да работиш като админ. Аз, да вземем за пример, отговорям за 400 души. Това е отговорност, държа на всяко нещо, което се прави. Ситуацията в българския футбол е доста сложна, както ви споделих. Поздравления за почитателите на ЦСКА, аз също помогнах на ЦСКА, обадих се на брат ми и му споделих да помогне от мое име за тяхната идея, бях в придвижване. И на Левски съм помагал по този начин. Нашите почитатели са ни подкрепяли постоянно, и в най-тежките моменти. Привържениците на Ботев идват и дават поддръжката си и на мачове на юношите! Гордея се с нашите почитатели. Футболът е за хората, без аудитория няма смисъл. Аз съм единствено от Ботев (Враца), всички би трябвало да си оказваме помощ. Ето образец - имахме един остарял рейс, който се счупи, когато момчетата от школата отиваха да играят с Локомотив (Пловдив). На 50 км преди Пловдив закъсаха, спряхме на една бензиностанция, обадихме се на сътрудниците от Локомотив, незабавно пратиха техния рейс, помогнаха. Така би трябвало да бъде. Битката би трябвало да бъде единствено на терена. Нас на първо място ни интересува да изкарваме дечица от школата. Това ще помогне и на националния тим.

- Да кажем нещо и за първия тим. Нещо за новите попълнения?
- Да, несъмнено. Ще ви дам информация за четирима играчи. Като втори вратар ще употребяваме Фредерико Бариус, той е с колумбийски паспорт, сега му оправяме документите. С колумбийски паспорт е и нападателят Браян Перея, който е бил в Лацио, работим и по неговите документ. Луис Фелипе е централен бранител, 23-годишен, той е бразилец с италиански паспорт. Карлуш Джало е нападател, португалец. Аз постоянно се позовавам на треньорското решение, не се греша в работата на треньорите. Господарят в съблекалнята и при терена е старши треньорът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР