Президентът на Борислав Михайлов подаде оставката си като президент на

...
Президентът на Борислав Михайлов подаде оставката си като президент на
Коментари Харесай

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС

Президентът на Борислав Михайлов подаде оставката си като президент на Българския футболен съюз (БФС).

" Откакто се завърнах отпред на БФС, всички участници в процеса понесоха големи рецензии. Да, националният тим не се показа на равнище. Всичко останало, което е зависело от мен, е било изпълнено. Подавам оставка, няма да давам отговор на въпроси. Нито един клуб не ми желае оставката, а мен ме избират клубовете. Само през медиите се желаят оставки ", сподели Михайлов пред репортерите.

Временно функционалностите на президент на БФС ще извършва Михаил Касабов, откакто вицепрезидентът Емил Костадинов е отказал да заеме поста. На 6 декември ще се организира ново съвещание на Изпълкома, на което ще бъде планувана дата за конгрес, на който да бъде определен нов президент.

" БФС разви система за развиване на млади гении, която ще бъде показана през декември. Инвестирахме в това българското състезание да е оптимално дейно. Организационната конструкция на БФС бе усъвършенствана, осъществихме цифровизация, над 30% е нарастването на тв правата, изградихме 19 терена, до края на годината ще бъдат открити още три. Щяхме да създадем още повече, в случай че не се бяхме трансформирали в отдушник. Това са обстоятелства, а против тях никой няма да каже нищо. Горд съм с моя екип и им благодаря за усърдната работа в тази ненормална конюнктура ", сподели Борислав Михайлов.

Изпълнителният шеф на централата Борислав Попов хвърли повече светлина по отношение на случилото се на съвещанието.

„ На съвещанието се реши, заради подадената оставка от господин Михайлов, която е съображение за привикване на предварителен избирателен Конгрес, да се свика ново съвещание на Изпълнителния комитет на 6 декември, на която да бъдат признати покана за Конгрес, място, дата и да се започва подготовка за нов Конгрес – софтуерното време е най-малко два месеца. Изпълнителният комитет не може да одобри оставка. Временно ръководещ ще бъде Михаил Касабов. Има Изпълком, който е вписан в Търговския указател, той ще бъде поканен. Нямам визия кои са заместниците на Михайлов, които той приготвя. Изпълкомът, който ще одобри годна покана, ще бъде призован на 6 декември. Аз съм назначен, не мога да кажа дали някой различен ще подаде оставка. Ние ще си свършим работата от позиция на Устава, с цел да може да бъде по-спокоен идващият Изпълком. На ексклузивен избирателен Конгрес ще се одобряват всевъзможни кандидатури. В момента, в който бъде оповестена датата на идващия Конгрес, ще бъдат подавани и кандидатури за нов президент “, сподели Попов, който не обясни какво ще стане, в случай че първа точка от дневния ред на Конгреса бъде гласуването на оставката на Михайлов и тя не бъде призната.

Очаква се изключителният избирателен Конгрес да се организира в средата на март и да бъде избирателен. Все още обаче остават въпросителни по отношение на това до каква степен ще е законно свикването на Конгрес, защото към днешна дата в Търговския указател е вписан остарелият Изпълком на БФС.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР