Футболният мениджър Лъчезар Танев смята, че не очертаващата се оставка

...
Футболният мениджър Лъчезар Танев смята, че не очертаващата се оставка
Коментари Харесай

Лъчезар Танев пред БНТ: Най-важно е да се насрочи конгрес, на който Борислав Михайлов да не се кандидатира

Футболният управител Лъчезар Танев счита, че не очертаващата се оставка на президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, а идващите дейности на централата са от голяма важност за нейното развиване.

В изявление за предаването " Арена спорт " той призна, че се срами от в центъра на София.

" Написах два реда три дни преди мача. Хора, имайте разсъдък. Едните бягат другите саботират. Не че съм огромен мъдрец, само че почти по този начин бяха нещата. Срам ме е и ми е неприятно да разясня протеста. Срамно е за нас като нация. Недоволството бе употребявано в по-сериозни безредици, което не е честно. Управленците хубаво дават мнение, само че дано да се позамислят малко дали са създали задоволително за футбола, че по този начин да подлагат на критика ", показа той.

Бившият състезател на ЦСКА предлага младеж, със модерна визия и вероятност да поеме ръководството на БФС.

" Младите хора мислят по-различно, по-динамични са. Имат право на късмет. Не бих се кандидатирал, само че нищо не се знае. Недоволството към Борислав Михайлов е голямо. Не е най-важно да си подаде оставка, а да насрочи Конгрес за първите месеци на идната година и да не се кандидатира за идващ мандат. Нека се появят освен един или двама, които да споделят концепциите си. Не желая да съм на мястото на Борислав Михайлов ", добави той.

Футболният управител желае страната също да оказва помощ в развиването на българския футбол.

" Отборите за деца и юноши не са готови да слагат вярна методология, която да докара до умелост, динамичност и експедитивност за взимане на решения. Ако до 15 година не се развие един футболист, всичко е завършило. БФС е институцията, която би трябвало да популяризира футбола в България. Няма ли предпочитание страната да помогне, няма да се случат нито игрища, нито методологии, нито български футбол. Хубаво е да подлагаме на критика, само че да кажем какво би трябвало да се направи, а не какво е било " счита той.

Лъчезар Танев е окуражен за новия образ на националния тим.

" Доста добре изглеждаше националния тим. Слабите резултати не дават отговор на равнището на футболистите. Имаме малко по-високо равнище, по отношение на показаните резултати. С добър треньор, какъвто наподобява е Илиан Илиев, демонстрират по-добър образ, по-добра експедитивност. Имаме приблизително равнище, което с добър треньор да дава отпор на мощните тимове ", добави той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР