Президентът на БФСки Цеко Минев говори за предстоящия сезон в

...
Президентът на БФСки Цеко Минев говори за предстоящия сезон в
Коментари Харесай

Цеко Минев: Предстои ни специален сезон

Президентът на БФСки Цеко Минев приказва за идния сезон в зимните спортове, както и изрази задоволството си от представянето на българските спортисти в другите дисциплини.

" Предстои ни един доста специфичен сезон. Догодина стават 100 години от основаването на българската федерация по ски. Един век български ски не е малко. Това е нещото, с което желая да стартира, защото това е доста особено за нас. Имаме два разнообразни старта – от алпийски сноуборд и от алпийските ски, което се случва за първи път в България ", стартира той.

" Това е голямо самопризнание за нас като сътрудник на Световната федерация. Приготвят се всички елементи, само че за тях ще приказваме по-късно. За да се случат такива неща, значи ни взимат много насериозно в света, за разлика от тук ", добави президентът на БФСки.

" Благодаря за всичко това, което се случва, тъй като без сътрудниците ни тези неща са мъчно изпълними. Знаете, че този тип спорт са много скъпи и изискват да сме на едно и също равнище, както е на всички места по света. Трябва да отговорим на всички критерии и да подготвим събитията, както би трябвало. В противоположен случай те не помнят за 10 години и не можеш след това да припариш ", съобщи той.

" Много мъчно се взимат кръгове от Световни купи. Това е нещото, за което сме горди. Опитваме и съумяваме да върнем България на картата на международните ски. Нашето място е тъкмо там. В последните години това, което успяхме да създадем, е в действителност удивително за дребна страна като нас. Трудно е да се мериш с огромните. Бюджетите им са повече от 10-кратно по-големи от този на нашата федерация ", приключи Цеко Минев.

Вижте повече във видеото!

 
 
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР