Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на гимнастичките след

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на гимнастичките след
Коментари Харесай

Илиана Раева: Иска се къртовска работа, момичетата трябва да не спират да мечтаят и да искат

Президентът на БФХГ Илиана Раева разяснява представянето на гимнастичките след края на първото контролно съревнование за годината, което се организира през вчерашния ден в зала " Раковски ". Татяна Воложанина завоюва контролното, в което не взеха присъединяване трите съществени състезателки - Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова.

”Боряна, Катрин и Невяна се готвят за олимпийските игри в Токио. Те са с безусловно нови стратегии. Тяхната подготовка и влизането им в спортния сезон би трябвало да е стратегически доста добре готова. Бранимира Маркова е изготвила специфична стратегия, която следват както за подготовката им сега, по този начин и коя къде ще взе участие. Трябва и доста да внимаваме с метода на натоварване във всяко отношение, тъй като новите съчетания са доста сложни освен като композиции, само че и като устойчивост, заради изключителната плътност на детайлите. Затова би трябвало оптимално добре да бъде плануван стартът им, с цел да бъдат във върхова форма когато би трябвало ", разяснява Раева в изявление за фейсбук страницата на БФХГ.

Тя добави, че не е сюрпризирана от успеха на Воложанина.

" Не ме изненада това, че Татяна Воложанина блестящо се откроява от всички останали. Таня е играч с голям потенциал и последните две години бележи развиване единствено в позитивна посока. Тя е доста друга като жанр от всички останали и и е доста мощна в компликациите с тяло. Тази година обаче демонстрира и скок в развиването си при работата с уреда. Има извънредно мощен темперамент и е доста виновна на тренировки и още повече на съревнование. Тази година, от това което следя, мисля, че Таня ще бъде равностойна конкуренция на Буба, Кати и Неви.
 Не съм сюрпризирана от второто място на Валерия. Това е един доста надарен и сложен играч. Още не се усеща удобно с обръч, напълно закономерно, само че напълно скоро и там ще покаже големите си благоприятни условия. Тя е впечатляваща с многото си качества, само че малко се знае за нея, какъв брой самоуверен и интелигентен играч е. От нея чакам доста. От нея и Катрин Цонева, която за жалост доста наруши подготовката си и не беше задоволително подготвена за това контролно. Беше месец с обездвижен крайник, а при започване на тази година пет дни отсъства по справедливи аргументи. Така, че това, което сподели през днешния ден, с толкоз неявяване е повече от положително. Много е впечатляваща със своята ярка артистичност и забележителна храброст. Много комплицирани съчетания и невероятна динамичност. Класирането и през днешния ден е закономерно заради грешките, само че не дава отговор на огромните и благоприятни условия ", добави Раева.

" Вая Драганова е напреднала през последния месец, само че към нея имам огромни искания, тъй като тя може доста. Трябва да работи още по-усърдно, тъй като тя е от тези състезатели в художествената гимнастика, които съдиите доста харесват. И освен съдиите... всички! Хубаво е, че " дребните дами " всеки ден им дишат във врата, тъй като това е добър тласък за работа. Когато тя играе както би трябвало и може, просто не можеш да отделиш очи от нея. Не беше най-хубавият ден и за Лъчезара Пекова. Изглеждаше обезпокоена и не всичко и се получаваше. Независимо от това виждам блян към повече засищане на композициите, забавни и ексцентрични детайли, по този начин както и при Леонор Божанова. Напредък има и при двете. Особено при Леонор. Независимо от грешките и класирането и, тя прелестно изненада с композиции и израстване във всяко отношение.

Също по този начин прелестно ме изненада и Никол Атанасова. Значително по-уверена и спокойна, тя е напреднала доста във връзка с компликациите. Красимира Илиева е състезателката, която аз виждам с огромно наслаждение. Толкова нюх към музика, апарат, такава просвета и режисура на ръце... Много положителни композиции! Всъщност, всички композиции, които видях през днешния ден ми харесаха. Направихме анализ и казахме всичко, върху което би трябвало да се концентрира работата. Има доста, доста какво да се усъвършенства. Но Таня Воложанина с разлика е над всички в този миг ", разяснява още президентът на БФХГ.

Раева е доста удовлетворена от представянето на девойките. Те също имаха контролно през вчерашния ден, което беше извоювано от Стилияна Николова от клуб Етър (Велико Търново).

" Ето това беше същинско наслаждение. Изключителни композиции! Изключителни! Такъв скок за толкоз малко време... Днес Филипа Филипова показа, че най-висока оценка на D3 и за двете надпревари е дала на Ева Брезалиева на едно от съчетанията й. Ами тя и Стилияна могат да се състезават при дамите. Браво! Невероятна Стилияна през днешния ден! Изключителна Ева! Веднага след тях, компактно поставям Радина Томова! Това дете е направило голям скок в развиването си. Всички са напреднали, само че те трите през днешния ден се отличаваха. Тук желая да кажа, че аз съм доста удовлетворена и всичко казано е по този начин, само че на анализа съдиите, треньорите и аз коментирахме главно грешките и какво би трябвало да се поправя. Материалът е прелестен, съчетанията също. Иска се къртовска работа ", съобщи Илиана Раева.

2020 е олимпийска година, а съгласно Раева девойките от ансамбъла и самостоятелното не би трябвало да стопират да мечтаят.

" Те би трябвало да мечтаят и да желаят! Последните месеца им приказвам единствено за това - че ще реализиран това, което те желаят, а не аз и треньорите им ", приключи президентът на БФХГ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР