Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев даде специално интервю пред

...
Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев даде специално интервю пред
Коментари Харесай

Любо Ганев: Волейболното ни първенство е най-вълнуващото от 30 години

Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев даде особено изявление пред Дарик радио преди идния решителен пети мач от финалната серия на Националната волейболна лига при мъжете. В спор за купата са Нефтохимик 2010 Бургас и Хебър Пазарджик. Резултатът в серията е 2:2 победи и всичко ще се реши след пети мач в Бургас довечера от 18,30 часа. Любо Ганев е безапелационен, че този сезон гледахме най-вълнуващия шампионат при мъжете за последните 30 години. По думите му почитателите за заслужили тръпката купата да се реши в пети мач, което е и разумно след толкоз оспорвано състезание.

„ Аз сигурно мога да кажа, че това е най-вълнуващото състезание, което България най-малко последните 30 години е имала. Много от мачовете бяха оспорвани, доста от мачовете приключиха в пет гейма. Имаше мачове, в които до последната точка безусловно не можеше да кажеш кой ще е крайният победител. За разлика от другите години, когато е имало един или два тима изявени водачи и другите се борят за местата надолу, тази година видяхте, че нищо не можеше да се каже. Много оспорвани полуфинали в това число. Видяхте какви обрати бяха при ЦСКА и Нефтохимик. Същото нещо следим и на финала. Много съм щастлив, че този шампионат ще приключи в пети мач. Защо? Защото това беше изцяло разумно след толкоз оспорвано състезание. Просто нямаше да е почтено за почитателите, за хилядите последователи, които гледат тези мачове. Нямаше да е почтено шампионата да приключи в три или четири мача. Нека по-добрият тим победи. Аз съм сигурен, че и двата тима потвърдиха, че могат да играят първокласен волейбол. Със сигурност ще бъде един страховит край “, сподели Любо Ганев, след което разяснява волейболния шампионат при дамите, където конкуренцията не е толкоз огромна.

„ Знаем, че в подрастващите тимове при дамите имаме доста повече деца. Колкото по-големи стават, започваме да ги губим по трасето. Поради тази причина БФВ, дружно с ръководителя на Демакс Лига дами Станислав Николов и с помощта на главния сътрудник Петър Кънев взехме решение да оказваме помощ финансово на всички тимове – за пътуванията и хотелските настанявания. Имахме угрозата да нямаме и осем тима. Сигурен съм, че това демонстрира, че се работи. Видяхме Левски София също направиха собствен тим при дамите и съм сигурен, че от идващите години равнището на женското състезание ще се покачва доста. Естествено към момента сме надалеч от равнището на мъжкия, само че това е заради интереса. Виждам, че доста клубове желаят да създадат тимове и при дамите, тъй че уповавам се да успеем да го реализираме това “, сподели президентът на волейболната федерация.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР