Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви съвместно споразумение с Русия

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви съвместно споразумение с Русия
Коментари Харесай

Лукашенко обяви споразумение с Русия за наблюдение на границите с Полша, Балтийските страни и Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко разгласи взаимно съглашение с Русия за наблюдаване на границите с Полша, Балтийските страни и Украйна.

Това предава ТАСС, като се базира на известие от пресслужбата на президента в Минск.

Украйна разгласи, че ще изпрати още 8500 военни и служители на реда и 15 хеликоптера, с цел да укрепи защитата на границата ѝ с Беларус.

 Украински деятели от придвижването Национална опозиция с димни гранати по време на протест покрай посолството на Беларус в Киев, 10 ноември 2021 година Демонстрантите се събраха, с цел да стачкуват против политиката на белоруския президент Лукашенко да насочва незаконни мигранти към Полша и Европейски Съюз, като е допустимо те да тръгнат към Украйна, споделиха деятели. Снимка: ЕРА/БГНЕС

Междувременно Европейски Съюз отхвърли опасността на Лукашенко да спре преноса на съветски газ за Европа, в случай че на страната му бъдат наложени наказания.

 Протестът в Киев пред посолството на Беларус, 10 ноември 2021 г./Снимка:ЕРА/БГНЕС

Според Държавния граничен комитет на Беларус (ГПК) покрай границата сред Беларус и Полша има повече от две хиляди души, в това число дами и деца, които желаят да получат леговище в Европейския съюз. Няколко хиляди чиновници на полските специфични служби охраняват границата на Европейски Съюз. Миграционната рецесия на границата с Беларус продължава от пролетта на 2021 година

Президентът на Беларус Лукашенко съобщи, че след въвеждането на нови наказания на Европейски Съюз против Минск, беларуските управляващи повече няма да пречат на придвижването на незаконни мигранти към Европейския съюз.
 На границата сред Полша и Беларус/Снимка: ЕРА/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР