Президентът на Беларус Александър Лукашенко обвини днес Украйна, че е

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко обвини днес Украйна, че е
Коментари Харесай

Ескалация, Беларус обвини Украйна в провокации на границата

Президентът на Беларус Александър Лукашенко упрекна през днешния ден Украйна, че е изпратила 15 000 военнослужещи в пограничния регион сред двете страни, с цел да изградят отбранителни уреди и да проведат разследващи действия - дейности, които той назова " провокации ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказване, публикувано от държавната беларуска новинарска организация БелТА, Лукашенко сподели, че украинското поделение, пристигнало на границата, е блокирало пътищата и е почнало построяването на контролно-пропускателни пунктове и огневи позиции.

" С една дума, Украйна освен се е барикадирала, само че и е построила стена. Непрекъснато следи с оптически, радиоелектронни и радиотехнически средства нашата територия, войски и обекти ", съобщи беларуският президент: " Често с безпилотните си самолети нарушават линията на държавната граница. И в това време се тревожат и безпокоят: " О, не позволявайте на Беларус да влезе във войната. А непрекъснато има провокации по границата ".

Украинските управляващи към този момент не са коментирали изказванията на беларуския президент.

През февруари Лукашенко разреши на близкия си съдружник Русия да употребява Беларус като плацдарм за нашествието в Украйна.

Въпреки това той твърди, че Беларус не е страна в спора и че нейните въоръжени сили не вземат участие във войната, отбелязва " Ройтерс ".

Днес Лукашенко съобщи, че Беларус единствено не разрешава бойните дейности да се разпространят на нейна територия и тя да стане цел на " нахлуване под прикритието на специфична военна интервенция от страна на Полша, Литва и Латвия ".

" Както към този момент споделих, никой няма да стреля по руснаците в гърба от територията на Беларус ", акцентира Лукашенко.

По-рано украинското разузнаване разгласи, че Русия е почнала да разполага на беларуска земя 20 000 мобилизирани резервисти, застрашавайки още веднъж Украйна от север.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР