Президентът на Беларус Александър Лукашенко назова имената на двама души,

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко назова имената на двама души,
Коментари Харесай

Президентът на Беларус посочи двама, които могат да бъдат негови наследници на поста



Президентът на Беларус Александър Лукашенко назова имената на двама души, които, съгласно него, могат да го заменят на поста след бъдещи избори.

Лукашенко ръководи от 1994 година и сега е при започване на петия си мандат отпред на страната, като преизбирането му това лято докара до всеобщи митинги.

При посещаване на дружество в Гродно, Лукашенко съобщи, че " тук имам двама души, които ще са мощни претенденти - млади, ново потомство, знаещи какъв брой коства тази страна ". Това са Владимир Караник и Юрий Караев - някогашни министри, сега част от локалните управляващи в Гродно. Караник е на 48, а Караев е на 54 години.

По проект идващите президентски избори в Беларус ще се проведат през юли 2025 година.

Опозиционният претендент от предходната година Светлана Тихановска упорства за избор още през 2021-ва година.

Самият Лукашенко е заявявал желание да подаде оставка, което беше главното искане на огромните митинги в Беларус, единствено след промени в конституцията, които да понижат съсредоточаването на властта в президента.

От Гродно Лукашенко отхвърли да е обещавал упоменатите промени в главния закон на съветския си сътрудник Владимир Путин. Двамата са обсъждали въпроса единствено в " общи линии " и без да приказват за бъдещо предаване на властта, твърди Александър Лукашенко. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР