Президентът на Беларус Александър Лукашенко изненада всички, като отправи поздравителен

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко изненада всички, като отправи поздравителен
Коментари Харесай

Лукашенко изненада всички с поздравление към Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изненада всички, като насочи приветствен адрес във връзка Деня на неависимостта на Украйна.

  “Убеден съм, че днешните различия няма да могат да разрушат вековната основа на откровени, добросъседски връзки сред народите на двете страни “, сподели Лукашенко, който е един от най-близките съдружници на съветския президент Владимир Путин.

Той прибавя, че Беларус ще продължи да се застъпва за " опазване на единодушието, развиване на другарски и взаимно уважителни контакти на всички равнища ". Беларуският водач също пожелава на украинците “мирно небе, приемливост, храброст, мощ и триумф във възобновяване на заслужен живот “, съобщи Фрог Нюз.

Минск е една от страните, в които бе ситуирана съветска военна техника. При детонациите във военно летище “Зябровка ” в средата на август се появиха подозрения, че е развалено военно съоръжение, благодарение на което съветските сили нападат Украйна. Самият Лукашенко призна, че при започване на нашествието на 24 февруари съветски ракети са били изстрелвани към Украйна от беларуска територия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР