Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разкри, че ръководството на

...
Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разкри, че ръководството на
Коментари Харесай

Байерн и Флик сядат за преговори

Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разкри, че управлението на клуба ще седне на диалози с наставника Ханзи Флик. В клуба се надяват експертът, който изведе отбора до всички вероятни титли предишния сезон, да остане.

Миналата седмица Флик разгласи, че желае да напусне баварците. Една от аргументите е желанието му да поеме националния тим на Германия след европейското състезание, когато Йоахим Льов се отдръпва от поста. Другата причина е обвързвана с обтегнатите му връзки със спортния шеф Хасан Халихамиджич.

"Разбрахме се да седнем на диалози след мача с Майнц. Ако удовлетворим желанието на Ханзи, всички страни би трябвало да работят дружно, с цел да намерят решение, с което Байерн да е удовлетворен ", съобщи Румениге пред "Билд ".

Той разяснява и обстановката със Суперлигата:

"Байерн не подкпрепя сходен шампионат. Имаме ясна позиция по въпроса. Не може да се делиш от футболното семейство, като си организираш собствен шампионат за сметка на останалите. Идеята несъмнено е завършила. Това беше сигнален изстрел. Може би даже това беше нещо хубаво - че видях целия цирк в границите на 48 часа и това провокира възмущения от целия свят. Хората схванаха, че футболът е нещо друго, а освен бизнес ".

Румениге отбрани промените в Шампионската лига, които някои като мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп подлагаха на критика, защото прибавят мачове към така и така натоварения календар. Шефът на Байерн сподели, че измененията са постигнали тъкмо противоположния резултат от Суперлигата. "За огромния тим ще бъде доста по-трудно да побеждава ", сподели той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР