Президентът на баскетболния Левски – Константин Папазов, беше виртуален гост

...
Президентът на баскетболния Левски – Константин Папазов, беше виртуален гост
Коментари Харесай

Папазов: Единственият начин Левски да бъде спасен е с компромиси

Президентът на баскетболния Левски – Константин Папазов, беше виртуален посетител в студиото на предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT, където разкри своята позиция за протичащото в синия футболен клуб в последните дни. Той разви спор с члена на Управителния съвет на Тръст „ Синя България ” и сдружението „ Левски на левскарите ” - Георги Димитров.„ Понеже настана време разделно, дълго време доста от нещата се пазеха в името на това Левски да съумява, синята общественост да бъде обединена. Голямото разединение в Левски стартира в края на месец август по избор на Левски на левскарите, на Тръста, на НКП, София Запад, когато имаше среща при спонсора. Аз също съм на мнение, че най-големият спонсор на Левски е голямата обич на сините почитатели, тъй като Мило Борисов пристигна в доста сериозен миг, само че не по-малко сериозен беше и 1 февруари, когато Левски осъмна без притежател след заминаването а господин Божков. И всичко да се стигне от 1 февруари до 2 юни, когато имахме диалог на идната година чак с господин Борисов, беше заслуга на всички хора, които обичат Левски. Трябва да се престане някои да се счита за по-левскар от другия. Това, че някои са по-амбициозни, по-организирани, имат хрумвания, не постоянно най-хубавите, не ги прави с нищо по-значими. Тогава стартира огромният проблем. В едно извънредно доброжелателно държание от срана на уредника господин Мило Борисов, бяхме поканени на среща, на която всички тези представители - Митко Костадинов, Степан Хиндлиян, Момчил Лазаров, Пепи Ганев, Иван Евстатиев. Целият Надзорен съвет имаше доброжелателност, само че имаше и много съществени нападки “, стартира Папазов.

„ За първи път проличаха съществени планове от страна на хората. Те бяха позиционирани в посока към това, че имаме отговорности като клуба и по какъв начин би могло да бъде решено. Попитаха Мило Борисов дали с изключение на тези 350 хиляди на месец, които вършат милион и 200 на година, дали може да дава още по 500 хиляди. Ясно си пролича неприятното отношение, изненадващо за мен, от страна на Иво Ивков към Мило Борисов, което първо ми е неразбираемо, тъй като Иво е учтив и за миг не проявявал такова държание. Доста нападателно държание, имаше и искания. Същият Иво Ивков на 20 февруари поканиха господин Мило Борисов в Дубай, в случай че може да заплати заплатите, с цел да не се разпадне тимът, като към този момент се плащаше вноската за месец март. Трябва да се знае, тъй като когато желаеме да помогнем Левски да бъде усамотен, а тома минава през връщането на Мъри като водач, като треньор, това става с взаимни отстъпки и с преглъщане на личното его “.

„ Като хвърляте обвинявания, да се даде един образец. Мило Борисов и компанията са в Левски от месец август 2021-а година. Изминали са близо 18 месеца. Дали има единствено едно решение, което спонсорът е възнамерявал по избор на Ивков или нещо е вменил решение, което да е в ущърб на Левски? Не е имало и всеки месец Ивков се обаждаше в компанията и искаше да бъдат платени парите. Вероятно не е редно, само че също толкава неправилно е треньорът да се занимава с ръководството на тима. Да, той може да е повее от треньор, само че неговата работа е да извършва своите отговорности на терена. И голямата обич към него е показателна, че всеки почитател може да му елементарни. Аз мощно се надявам, че не е късно, че може да се върне. Но няма да вменявате виновност. Една добра концепция, която сама по себе се има своята същина и вероятност, в случай че бива вярно ръководена, тя нараства. Като Тръста не можа да направи нищо действително, допуснахте големи отговорности да се натрупат, само че бяхте там като колектив. Сега има „ Левски на левскарите “, за какво няма упования взрив, а понижаване? Бъдещето е в едно общо съдружие обаче с десетки хиляди почитатели. Сами би трябвало да си отговорите, че има неточност и би трябвало да бъде решена. Имате искания, че желаете акции и вие да управлявате “.

„ Ще стана член и мога да ви потвърдя, че ще основа съдружие, което ще надмине вашите 1200 члена. Аз съм потвърдил какъв брой жаля, единствен аз подвигнах телефона на го-н Божков, когато всички се опасяваха. Но няма да акцентирам моите заслуги. Но, господин Петър Димитров непосредствено ме упрекна, че Левски на лекарите не се разраства, тъй като въздействам. Не ви ли е позор да изопачавате? “

„ Аз считам, че това не е реалност изрично, не мога да си показва, че сред Станимир Стоилов и Мило Борисов да има разлики. Мъри е мощен темперамент. Върху господин Разпопов и господин Венци Димитров беше извършен невиждан напън. Не устоя и подаде оставка. Венци Димитров, който дава отговор за финансите от август на въпросната среща до 14 август да се заплати ДДС-то и до 25 август да се платят отговорностите към страната. Имаше доходи от УЕФА и в къс интервал да бъдат изчистени отговорностите към Национална агенция за приходите. Г-н Ивков изрично отхвърли и лиши достъпа на информация на господин Димитров, който в е Надзорния съвет. Той е над Ивков. С господин Разпопов вървях на персонален диалог, с цел да остане, с цел да не се нарушава целостта на Левски. Той ми сподели, че не е унижаван по този начин, както от Ивков. Не мога да допускам, че има такива разлики, тъй като Мило Борисов беше удивен от позвъняването на Мъри преди мача с Локомотив, че му благодари за всичко, което спонсорът е изпълнявал. Изненадваме изключителната толерантност, воля, упоритост и темперамент на господин Мило Борисов да продължава да стиска зъби. Не знам в кой случай от двата Мъри споделя истината – в телефонния диалог или на конференцията. Дебело наблягам, че нито за миг в интервала, в който Станимир Стоилов е бил треньор на Левски, по никакъв метод неговият тим не е бил ощетен от компанията-спонсор. Напротив – бяха платени два високоструващи лагера “.

„ До 15 ноември 2022-а година бях в ръководството на Левски. Мъри ме накара да платя през месец септември тези 125 хиляди лв.. За разлика от други обаче, аз заплащам сметката. Договорът с „ Макрон “ бе преустановен и две години по-късно Стоилов се огледа в моите пари “.

„ Единственото решение е всеки да си зарови егото. От контракта за ръководство Левски има плюс 1 милион и 150 хиляди лв.. Ако не си ги изиска, милиона и 900 хиляди. Сираков му оферираше на Мъри прословутият контракт да се махне, единствено и единствено, с цел да остане “.

„ Левски е на 109 години и ще бъде на три пъти по толкоз. Ние сме голям миманс в историята на Левски. Вие, считам, че имате въздействие върху господин Стоилов. Обяснете му, че левскарите го обичат. Да се върне поради тези милиони левскари, които му имат вяра, обичат го и му простиха “, съобщи Папазов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР