Президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви, че в клуба предстоят

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви, че в клуба предстоят
Коментари Харесай

Лапорта започва големи промени в Барселона

Президентът на Барселона Жоан Лапорта разгласи, че в клуба предстоят огромни промени. Без да загатва съответни имена, той даде да се разбере, че много от сегашните футболисти ще изоставен през лятото.

" Бях споделил, че в края на сезона ще оценим постигнатите резултати и представянето като цяло. Спечелихме Купата на Краля и се гордеем с това, само че рано отпаднахме от Шампионската лига, а в шампионата се провалихме по непонятен метод. Още идната седмица ще бъдат взети значими решения. Това е краят на един цикъл. Започваме развой на възобновяване. Трябва да работим настойчиво, с цел да сме конкурентоспособни както в Ла Лига, по този начин и в Шампионската лига ", сподели Лапорта.

Една от главните цели пред него ще е да убеди Лионел Меси да подпише нов контракт, само че в това време огромна част от състава ще бъде сменена. Сред играчите, с които каталунците възнамеряват да се разделят, са Жерар Пике, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Усман Дембеле и Антоан Гризман. Говори се, че Барса ще се опита да върне Гризман на Атлетико и да вземе Жоао Феликс.

За да стабилизира финансово клуба, Лапорта е уредил заем в размер на 500 млн. евро от една от най-големите капиталови банки - Goldman Sachs. Получените средства няма да бъдат употребявани за реконструкцията на " Камп Ноу ", а за други разноски, в това число заплатите на футболистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР