Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов прие в Националната

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов прие в Националната
Коментари Харесай

Борислав Михайлов награди световните вицешампиони по Футбол 5

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов одобри в Националната футболна база " Бояна “ представителния тим на България по Футбол 5, който преди броени дни записа исторически триумф на международното състезание в този формат на минифутбола. Националите ни приключиха на второ място на шампионата в Кейптаун, Южна Африка още при дебютното си присъединяване на сходен конгрес.

" За мен е чест да поздравя героите на България и да ви благодаря от името на Българския футболен съюз и българската спортна общност “, съобщи Михайлов, след което връчи на всеки един от състезателите комплект подготвителна екипировка от новата сбирка, създадена особено за националните ни гарнитури.

От своя страна ръководителят на Българската асоциация мини футбол Братан Братанов сервира на президента на БФС възпоменателен плакет и изрази специфичните си благодарности към господин Михайлов за цялостното развиване на мини футбола в България.

" Несъмнено този величествен триумф не би бил изпълним без Вашата поддръжка и партньорството с БФС. Той сподели, че вървим в вярната посока и напъните, които поставяме за развиването на аматьорския футбол дават резултати “, сподели Братанов.

Пътят на " лъвовете “ към това извънредно достижение стартира още напролет на 2018 година, когато се организираха районните квалификации в девет български града. Над 60 тима взеха присъединяване на локално равнище, а националният край за установяване на първенеца и представител на страната на международното състезание се организира на 8 юли в Дома на футбола – Националната футболна база " Бояна “.

Жребият за самия шампионат в Кейптаун ни събра в предварителна група с тимовете на Оман, Република Ирландия и Нигерия, в която нашите записаха две победи и една загуба.

На осминафинала България трагично в профил Германия след осъществяване на дузпи, на четвъртфинала се справихме със международния първенец от 2016-а Колумбия, а на полуфинал нашите отстраниха Израел с 3:2 още веднъж след дузпи. В борбата за златото родните момчета отстъпиха на Аржентина с 1:2, записвайки най-големия триумф в историята на този спорт у нас.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР