Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отправи

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отправи
Коментари Харесай

Илиана Раева игнорира хвърлената ръкавица от Нешка Робева

 Нешка Робева с апел към Илиана Раева: Не погубвайте Невяна
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева насочи просторно обръщение към почитателите месец преди идното в София Световно състезание от 10 до 16 септември.

Раева прави ретроспекция на случилото се досега през сезона и напомня триумфите на златните ни девойки, като благодари за любовта от страна почитателите и приканва за поддръжка в този по този начин значим месец преди началото на шампионата. С текста си тя дава отговор косвено на отправените от легендата Нешка Робева упреци, че звездата ни Невяна Владинова е жертвана в многобоя, където ще взе участие единствено на три уреда.  Раева даже не разяснява упреците на Робева, с което демонстрира, че не желае да влиза в пояснителен режим в този толкоз значим месец.

Ето и цялостния текст, който Илиана Раева популяризира в обществената мрежа:

" Те заслужават Любов, Подкрепа и Спокойствие преди виновния старт на международното състезание в София!
Остава месец до най-отговорния старт на националния ни тим дами отбор и самостоятелно в София. Световното състезание в София ще бъде доста особено за българската художествена гимнастика. Причините са няколко:

За първи път през последните 31 години България ще е хазаин на международно състезание!
За първи път международното състезание ще е в София (1969 год и 1987 год. международните шампионати са били във Варна)!
За първи път ще вземат участие рекорден брой страни в цялата история на този спорт - 61!

За първи път на международно състезание по художествена гимнастика ще участва по лично предпочитание най-авторитетната персона на спорта в света - президентът на МОК, господин Бах!

За първи път като публични ВИП - посетители (по моя самодейност и персонална покана) ще участват всички международни шампионки на България през цялото време на “златната ни история ”, както и техните треньори (старши, персонални, първи), с доста малко изключения по прекомерно уважителни аргументи. Те ще дойдат от всички краища на света. На тези от тях, които не са към този момент сред живите, идват техни родственици. Тези международни шампионки на България са 67 на брой ( отбор, самостоятелно, отборно-индивидуално)!

Мечтая, мощният дух на тези мощни и специфични за българската художествена гимнастика дами, да влее сили и религия на нашите прелестни девойки, които пред личната си обичана аудитория ще се борят за престижа на славната ни история в този хубав спорт...

Наистина е особено това международно състезание за нашите девойки.
От месеци, всички състезателки, треньори, управление, живеем с духа на това грандиозно събитие, което ни следва. Момичетата упражняват доста. Треньорите изцяло са се отдали на работата и кипи в действителност неотклонен труд в залата. Аз и моят екип работим непосилен по организацията на Световното състезание.

Всички ние желаеме да ви подарим незабравимо прекарване! Никой не щади себе си. Всеки е на мястото си с цялата отговорност, на която е кадърен.

Тази година националният ни тим жени-ансамбъл и самостоятелно сподели голямо израстване. Ансамбълът завоюва две международни купи, европейска купа на топки и въжета и бронзов орден в многобоя. “Диамантите ” ни завоюваха два златни медала във финалите на международната купа в Баку! Отборът ни е апетитен за най-силния тим за сезона от експерти и противници.

Боряна Калейн започва със златен орден в Москва на топка в Гран При, с бронзов орден в многобоя в Тие с присъединяване на най-силните гимнастички в света и първата си получена оценка 19,000 на топка за сезона. Боряна завоюва сребърен орден на бухалки на международната купа в Баку. Освен това съумя да завоюва генералното класиране на обръч на международните купи.

Катрин Тасева също започва със златен орден в Рига, с второ място в многобоя на Световната купа в Пезаро, с още три медала от финалите (сребърен и два бронзови) и пето място на Европейското състезание, и фантастичната оценка 19,400 на топка! Катрин завоюва сребърен орден на лента на международната купа в Баку и стана номер 1 на лента в генералното класиране в международните купи.

Невяна Владинова се контузи при започване на годината и пропусна огромна част от значимите надпревари заради тежката контузия. Включи се за първи път на международната купа в Пезаро. Успя да влезе в три от финалите, което след тежката контузия беше един доста добър старт за сезона. След това взе участие в Ташкент и на Европейското състезание. Неви имаше да наваксва и в това време да покаже своите 4 нови композиции. Сложни, динамични, отговарящи на новите правила, които влязоха тази година в действие. Не беше елементарно. И няма по какъв начин да е след тази насилствена пауза без надпревари. Но съм очевидец с какво твърдоглавие, мощна воля, пословична дисциплинираност Неви работеше всеки ден...Допусна неточности на Европейското, само че нито за момент вярата и в личните и сили не я напусна. В момента Неви е в оптимална форма преди старта на сезона и подготвена повече отвсякога да потвърди силата си на терена!

Всъщност....и ансамбълът, и всички в самостоятелното желаят единствено това - да покажат по най-хубавия метод мощните си композиции и да зарадват доста невероятните български почитатели.

Ансамбълът мина през доста тежките си моменти. Контузии, промяна на играч, игра на Теди със счупена кост на стъпалото и все пак извоюван златен орден... Но мотивацията и любовта им към надпреварите им оказват помощ елементарно да преодоляват болките и трудностите. Нямат самообладание да излязат пред препълнените трибуни в “Арена Армеец ”

Индивидуалното построиха един прелестен и мощен тим от 5 гимнастички. Ерика Зафирова надали отстъпва толкоз на първите три. Тя също донесе златни медали за България и получи своята невероятна оценка 19,100 на бухалки във Франция. Ерика и досега тренира наедно с другите всеки ден макар, че знае, че няма да взе участие на Световното. Но съзнателно извършва проектите и условията на Бранимира Маркова.

Петя Борисова също донесе своя златен орден от Франция, само че има още много да учи и тренира. И тя го прави и се старае доста.
Всички в залата осъзнават своята отговорност и отговорността на другите. Катрин, Неви и Боряна заслужиха своето присъединяване на това доста особено за нас международно състезание с труда си и достиженията си! Те ще се борят за отборната купа, както и за самостоятелния многобой! Ерика, несъмнено колкото тях трите е виждала себе си на това международно, тъй като е прелестна и е една от най-трудолюбивите в залата...Но изборът на Бранимира Маркова е умен, виновен и Ерика знае, че ползата на България стои над всичко!

Знаем го всички!
Затова всички работим в една отлична, креативна атмосфера, в зала, където царува почитание, доверие, любов и съгласие! Затова имахме толкоз сполучливи две години досега, с толкоз доста победи и медали.

Дай, Боже, да ги имаме и по-големи!
Затова Ерика и Петя, Теодора и Ками ще бъдат в залата да поддържат ансамбъла, Кати, Неви и Буба с цялото си сърце! Защото знаят, че изборът на треньора е правилният избор! Знаят го и Кати, и Неви, и Буба!

Затова приканвам, в този толкоз виновен за нас месец да обкръжите невероятните ни девойки, както и отличните ни и всеотдайни треньори Весела и Брани с цялата си обич и поддръжка, по този начин, както сте го правили до момента!
Те го заслужават толкоз доста...

Затова желая да ви благодаря за голямата поддръжка и обич, която постоянно са получавали от вас и са им давали сили, религия и кураж!
Моля ви, не спирайте да го вършиме! ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР