Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева направи

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева направи
Коментари Харесай

Калейн пак е четвърта, Воложанина - седма в света

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева направи разбор на приключилото Световно състезание в японския град Китакюшу. България остана без медали от шампионата, откакто олимпийските шампионки от ансамбъла не участваха поради травма на Лаура Траатс.

" Завърши международното състезание за самостоятелните ни гимнастички. Боряна Калейн се класира 4-та, а Татяна Воложанина - 7-а в дебюта си на огромната сцена.

Боряна беше подготвена за по-добро класиране и в надпреварата това ясно пролича. С много позволени неточности, нестабилна игра, тя получаваше оценки, които посочваха опциите ѝ. Боряна повтори класирането си от последното международно в Баку, само че това класиране с днешна дата не дава отговор на опциите ѝ. Изпусна си медалите и на финалите, и в многобоя. А те бяха изцяло постижими! Имаше липса на централизация, което е неприемливо за играч с нейната рутина. Не съм удовлетворена от нейното присъединяване! Предстои ни доста сериозна работа, тъй като геният и опциите ѝ го изискват. Следващата година и в нов олимпийски цикъл, Боряна би трябвало да се появи в напълно друга светлина, с цел да успее да осъществя капацитета си. Това изисква доста сериозна смяна в подготвителния развой!

Таня направи отличен дебют на международно състезание. Колкото повече навлизаше в надпреварата, толкоз по-уверена ставаше. Със своята решителност съумя да принуди съдиите да бъдат малко по-справедливи в отсъжданията си. Показа класа, сподели и повече артистичност. Заслужава хубави думи за смелостта, концентрацията и силата си. Много съм удовлетворена от нейното присъединяване!

На Таня ѝ следва фрапантна смяна в стила на съчетанията. За огромната гимнастика се изисква всичко - блестяща режисура на тялото, виртуозност и умелост с уредите, непорочност в осъществяването и доста артистичност! С първите три се оправя доста добре, само че с последното нещата не са по никакъв начин добре. Тя може и би трябвало да се оправи с този нелек проблем.

За другите...

Сериозно чувство за неналичието на олимпийската шампионка Линой Ашрам (Изр)! Нямаше борба, нямаше мощни пристрастености за златния орден.

Световна шампионка стана Дина Аверина, само че тя не беше в най-хубавата си спортна форма. Много по-добре изглеждаше на Олимпиадата. Досега в никакъв случай в олимпийска година не сме имали и международно състезание, а и няма по какъв начин да се сравнят двата форума. Дина пристигна да направи връх за четвърта международна купа и съумя. Бореше се единствено със себе си. Честито!

Алина Харнаско (Блрс) още веднъж беше впечатляваща, само че и при нея се видя лек спад във формата. Напълно заслужи второто място.

Трета остана Арина Аверина с една нестабилна игра.

На нас ни следва доста работа, новият устав изисква изключителна подготовка. А и конкуренцията в националния ни тим ще бъде доста, доста забавна... ", приключи Раева.

Дина Аверина завоюва рекордна четвърта международна купа в многобоя. По три трофеи имат Мария Гигова и Мария Петрова (Бъл), Евгения Канаева и Яна Кудрявцева (Рус).

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР