Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която
Коментари Харесай

Илиана Раева: Боряна Калейн има зрелищни композиции със скандални нюанси в тях, този правилник е за нея



Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която през днешния ден чества рожден ден, си пожелава здраве и един кротичък свят. На връх персоналния си празник Раева изгледа откритото контролно, в което участваха трите ни съществени гимнастички Боряна Калейн, Ева Брезалиева и Татяна Воложанина.

„ Пожелавам си здраве – на всички, на мен, на фамилията ми, на приятелите ми, на всички хора в България и по света. Пожелавам си да имаме доста нови триумфи в художествената гимнастика. Този голям капацитет, които имат нашите девойките, с доста, доста труд да бъде сбъднат. Да имаме едни щастливи треньорки. Да имаме една доста мощна и сполучлива българска художествена гимнастика “

Преди началото на инспекцията Раева опечпри всички присъстващи в зала със особено направена за нея питка Рожденичката получи големи букети цветя и дарове от девойките, треньорите, съдиите, от вицепрезидентите Мария Петрова и Невяна Владинова, от легендата Мария Гигова, шефа на националните тимове Деспа Каталиева, от някогашната националка Катрин Тасева, от олимпийските шампионки Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Симона Дянкова и от последователите в залата.

След края на контролното Илиана Раева разяснява представянето на националките на интернационалния шампионат " Афродита къп " в Атина предишния уикенд, на който България завоюва 11 медала.



" Аз съм извънредно удовлетворена от първия шампионат, тъй като съумях да се ориентирам, макар че нямаше доста мощна конкуренция. Това, което видях и доста ми хареса беше, че българските композиции и съчетания изрично се отличаваха от всички останали. Мисля, че ние най-добре на този стадий сме се справили с новия устав, имаме едни от най-сложните композиции, изключително при девойките, без значение от грешките, които се позволиха. Тези неточности, които през днешния ден позволиха са от липса на централизация. Играха малко по-разсеяно. Те са в по-добра форма и се надявам в Атина и Ева и Таня да покажат по допустимо най-хубавия метод композициите си. Грешките на този стадий не ме плашат. Много съм удовлетворена от пътя, по който пое българската художествена гимнастика. Мисля, че многото ще се отличаваме с нашите композиции. Трябва, обаче да ги изработим и да ги покажем в най-хубавия вид. В момента те изгарят с 30 -40 % от опциите си.



За Боряна Калейн:

„ Този устав е за нея. Композициите й са зрелищни. Тя даже има и кавги нюанси в някои от съчетанията. Това на мен персонално доста ми харесва. Такъв би трябвало да бъде един модернист. Така би трябвало да се подхожда, в случай че искаш да впечатляваш и на побеждаваш. Ако Боряна успее да почисти детайлите, които към момента не съумява да направи, ще бъде един от безспорните кандидати за шампионска купа в многобоя. Никоя от най-изявените гимнастички, в това число и сестри Аверини, не са в положение да играят тази гимнастика, която сега играе Боряна Калейн. В последните две седмици тя работи, по този начин както би трябвало с цел да бъде първенец. Аз имах ужасно доста искания за нейната работа в последните две-три години. Тя повече няма време за неуспехи. Имахме доста сериозен диалог с нея и с персоналната й треньорка и след него Боряна работи доста, доста вярно и по този начин както би трябвало “

За ансамбълът:

„ Вчера бях при тях. Те се върнаха от Спорт Палас. Мисля, че доста огромна и доста приятна изненада ви чака. Преди да заминат за Марбея ще има контролно съревнование пред аудитория. Виждате, че тези две години на пандемия фрапантно се отразиха на девойките. Искам да благодаря на най-запалените ни последователи, които не пропущат контролни. Много е значимо те да са тук и девойките да играят в спортна конюнктура. Това трансформира концентрацията им, трансформира метода им на закопаване, а всичко това е належащо с цел да привикват и да стартират да се състезават по този начин както би трябвало “

В края на седмицата в Атина ще се състои първата за годината международна купа. В надпреварата България е декларирала за присъединяване Татяна Воложанина и Ева Брезалиева.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР