Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов каза, че

...
Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов каза, че
Коментари Харесай

Христо Маринов: Не е непостижимо да имаме 12 борци на Олимпийските игри в Париж

Президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов сподели, че не е невероятно страната ни да има 12 представители на Олимпийски игри в Париж следващата година.

Той приказва при награждаването на националите, които взеха 11 оценки от европейското състезание в Загреб и бяха отличени за представянето си от Българския олимпийски комитет и неговия ръководител Стефка Костадинова. Маринов обаче не чака сходен брой квоти да бъдат извоювани още на идното международно състезание в Белград през септември.

" Ако би трябвало да сме реалисти, чак 11 медала и квоти няма да вземем от международното състезание. Но, несъмнено, уповавам се на оптимален брой. Момичетата и момчетата би трябвало да упражняват, да се сборят на международното състезание и да си олекотят подготовката за Олимпиадата ", сподели Маринов.

" Не желая да уточнявам точна численост квоти, която чакам, само че ми се желае във всеки жанр да имаме най-малко по четирима участници. Мисля, че не е непостижимо да вземем 12 квоти след международното състезание и квалификационните шампионати ", добави той.

Маринов съобщи, че не е сюрпризиран от резултатите на български борци на европейското състезание, защото е видял развиване в много от състезателите.

" И в предходни изявленията заявих, че у някои състезатели има огромно израстване. Юлияна Янева да вземем за пример се бори доста по-уверено. Тя изрично си стана шампионка. Микяй Наим също направи доста положително съревнование и игра край. Изненада не е точната дума. Тези момчета и девойки са печелили медали и в долните възрастови групи и най-логичното е техният миг да пристигна и на състезание при мъжете и дамите. В случая обаче това са двамата борци, които ми направиха най-хубаво усещане ", изясни президентът на федерация.

Той сподели, че се поставят всички старания за прекосяването на спортистите сполучливо от групата на подрастващите към тази при мъжете и дамите, а една от тези стъпки е и обезпечаването на повече влиятелни надпревари в България. Маринов разкри, че страната ни е кандидатствала за хазаин на някой от квалификационните шампионати за Олимпийските игри, само че към момента няма отговор от страна на международната федерация.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР