Президентът на България в периода 2002-2012 година и основател на

...
Президентът на България в периода 2002-2012 година и основател на
Коментари Харесай

Първанов: Не съветвам Радев да прави политически проект

Президентът на България в интервала 2002-2012 година и създател на АБВ Георги Първанов даде " позитивна оценка " на Румен Радев за работата от встъпването му в служба до момента. В утринния блок на bTV Първанов показа, че един държавен глава би трябвало да бъде сериозен и би трябвало да бъде съгласуван коректив на другите управляващи, само че думите му не трябва да излъчват негативизъм.

" Имаше ерозия на доверието, само че самият доклад на това, което се случи към него, приказва, че има неща, върху който си коства да се намерения. А докладът е една добра традиция на демократичния свят. В Съединени американски щати това е времето, в което президентът дава оценка за положението на Съюза. Аз самия съм се стремял да има повече стратегически темперамент, а не доклад “, уточни Първанов.

„ Президентът би трябвало да бъде сериозен и би трябвало да бъде съгласуван коректив на другите управляващи, само че въпреки всичко това би трябвало да се случва от време на време и по съответни мотиви, тъй като непрекъснатата посока на свръхкритичност, да не кажа негативизъм, когато се излъчва от институцията, тогава хората към този момент престават да възприемат тези оценки и усещането, което се оставя, и вън и вътре, е за тежък спор, да не кажа даже за война сред институциите “, добави Първанов.

„ Много мощно усещане ми направи заканата на президента Радев, че не може да има никаква форма на разговор от тук нататък. Аз съм бил в положение на импийчмънт и когато ме питаха медиите дали е вероятен разговор, моят отговор беше - да, само че не под сатъра и гилотината на импийчмънта. Мисля, че този разговор би трябвало да се възвърне, въпреки и по някои свръхобщи тематики, като европейската. Президентът Радев е в един интервал на външнополитическо значение и би трябвало да стартира тематика на диалог “, уточни още той.

По думите му не е значимо коя политическа партия е отговорна и е почнала първа, а това, че пространството се пренасища с негативизъм и това отблъсква от политиката.

" Мисля, че е рано президентът Радев да мисли за политически план и не бих го посъветвал да го прави ", заключи още Първанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР